Ny Windows XP før jul

Med Windows XP Media Center Edition ønsker Microsoft å forvandle PCen din til en underholdningssentral.

Den nye Windows XP-versjonen, tidligere kjent under kodenavnet "Freestyle", er under betatesting og ventes ferdig før jul. Operativsystemter er myntet på deg som vil ha maksimal utnyttelse av multimediafunksjonaliteten på moderne PCer.

I praksis betyr det at musikkanlegget, videoopptakeren, DVD-spilleren, TV-mottakeren og bildefremviseren, i tillegg til internettsurfing blir integrert i én og samme enhet, PCen.

Ved hjelp av oversiktlige menyer tilpasset TV-skjermen (PC-skjermen kan selvsagt også benyttes), vil du kunne navigere deg gjennom TV-kanaler (krever TV-kort), DVD-kapitler, musikkfiler, videofiler og bilder som du har liggende på harddisken. Alt styres fra fjernkontrollen som følger med.

Ett trykk på fjernkontrollen, og Media Center-grensesnittet skrus av eller på. Når det er skrudd av, fungerer operativsystemet som en vanlig Professional-utgave av Windows XP.

Se skjermbildene fra Windows XP Media Center Edition

Setter krav til maskinvaren

Ny Windows XP før jul

Microsoft har ikke uventet allerede inngått samarbeidsavtale med blant andre Hewlett-Packard, om produksjon av "Windows XP Media Center Edition-ready PC's". Disse vil bære navnet Media Center PC, og selvsagt leveres med den nye XP-versjonen ferdig installert.

I tillegg til DVD-spiller, grafikkort med TV-utgang, stor harddisk og relativt kraftig prosessor, vil Media Center PCene være utstyrt med TV-mottaker og ha maskinvarebasert støtte for opptak og komprimering av TV-sendinger.

PCene vil være tilgjengelig på markedet før jul, men ikke i Norge. I følge Microsoft vil det bare være amerikanere og koreanere som kan gjøre håp om å finne en Media Center PC under juletreet.

Det er foreløpig usikkert når (eller om) Windows XP Media Center Edition blir mulig å kjøpe løst i butikkene.

Vi vil komme tilbake med flere detaljer omkring Windows XP Media Center Edition ved senere anledninger.

Se skjermbildene fra Windows XP Media Center Edition

Lenker:
Windows XP Media Center Edition hjemmeside.