Ny Windows XP før jul

Med Windows XP Media Center Edition ønsker Microsoft å forvandle PCen din til en underholdningssentral.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nye Windows XP-versjonen, tidligere kjent under kodenavnet "Freestyle", er under betatesting og ventes ferdig før jul. Operativsystemter er myntet på deg som vil ha maksimal utnyttelse av multimediafunksjonaliteten på moderne PCer.

I praksis betyr det at musikkanlegget, videoopptakeren, DVD-spilleren, TV-mottakeren og bildefremviseren, i tillegg til internettsurfing blir integrert i én og samme enhet, PCen.

Ved hjelp av oversiktlige menyer tilpasset TV-skjermen (PC-skjermen kan selvsagt også benyttes), vil du kunne navigere deg gjennom TV-kanaler (krever TV-kort), DVD-kapitler, musikkfiler, videofiler og bilder som du har liggende på harddisken. Alt styres fra fjernkontrollen som følger med.

Ett trykk på fjernkontrollen, og Media Center-grensesnittet skrus av eller på. Når det er skrudd av, fungerer operativsystemet som en vanlig Professional-utgave av Windows XP.

Se skjermbildene fra Windows XP Media Center Edition

Setter krav til maskinvaren

image: Ny Windows XP før jul

Microsoft har ikke uventet allerede inngått samarbeidsavtale med blant andre Hewlett-Packard, om produksjon av "Windows XP Media Center Edition-ready PC's". Disse vil bære navnet Media Center PC, og selvsagt leveres med den nye XP-versjonen ferdig installert.

I tillegg til DVD-spiller, grafikkort med TV-utgang, stor harddisk og relativt kraftig prosessor, vil Media Center PCene være utstyrt med TV-mottaker og ha maskinvarebasert støtte for opptak og komprimering av TV-sendinger.

PCene vil være tilgjengelig på markedet før jul, men ikke i Norge. I følge Microsoft vil det bare være amerikanere og koreanere som kan gjøre håp om å finne en Media Center PC under juletreet.

Det er foreløpig usikkert når (eller om) Windows XP Media Center Edition blir mulig å kjøpe løst i butikkene.

Vi vil komme tilbake med flere detaljer omkring Windows XP Media Center Edition ved senere anledninger.

Se skjermbildene fra Windows XP Media Center Edition

Lenker:
Windows XP Media Center Edition hjemmeside.