Ny Windows lanseres i mai

Microsoft skal vise frem den aller nyeste utgaven av Windows 9x, tidligere kjent som Millennium, allerede i mai. Operativsystemet har en rekke nyheter, men er fortsatt basert på den samme kjernen som Windows 98.

Publisert

I følge en rekke ulike kilder er nå den endelige lanseringsdatoen for den nye "forbrukerversjonen" av Windows fastsatt til 26. mai. Det har også lekket ut flere detaljer om hva det nye operativsystemet vil tilby hjemmebrukere.

Ny Windows lanseres i mai

  1. Bilde - System Restore i praksis

Windows Millennium er bygget over 9x-kjernen, som begynte med Windows 95 og fortsatte med 98. Milleinnium er beregnet for hjemmebrukere, i motsetning til Windows 2000 som som er beregnet for bedriftskunder. Blir du forvirret av disse betegnelsene, bør du lese denne artikkelen.

Så langt har Millennium vært et kodenavn, men produktet har nå offisielt fått navnet Windows Millennium Edition, som videre forkortes til Windows ME. Dette for å unngå forvirring mellom 2000 og Millennium-navnene. ME er sett på mer som en oppgradering av Windows 98 enn et helt nytt system, og det er slik det vil markedsføres.

Hva er nytt med ME?

Microsoft har gjort det klart at de vil fokusere mer på multimedia- og underholdning i Windows ME siden systemet er rettet mot hjemmebrukere. Det skal for eksempel bli enklere å overføre bilder fra digitale kameraer og skannere, og musikkredigering skal bli mer brukervennlig. Også spillentusiaster vil finne noe å glede seg over, med diverse optimaliseringer. En ny versjon av multimedia-grensesnittet DirectX vil følge med operativsystemet.

Ny Windows lanseres i mai

Et annet område Microsoft har jobbet med, er muligheter for å gjenopprette maskinens tilstand etter en krasj. Funksjonen heter System Restore, og virker slik at viktige systemkomponenter automatisk blir reinstallert hvis de blir slettet eller ødelagt. Dette er allerede en kjent funksjon, og brukes blant annet i Office 2000. Det er også mulig å gjenopprette systemets tilstand fra en fritt valgt dato.

Det er generelt fire bruksområder Microsoft satser på å forbedre og gjøre mer stabile: underholdning, Internett-tilgjengelighet, hjemmenettverk og selvreparasjon.

Grensesnittet skal ligne mer på Windows 2000 enn 98, og det er ikke så stor forskjell. Den nyeste versjonen (5.5) av nettleseren Internet Explorer vil også følge med.

Millennium lanseres allerede 26 mai i år. Det er likevel godt mulig at denne datoen forandrer seg, men alt tyder på at Microsoft er i rute. Du kan også lese våre tidligere artikler om Millennium her, og her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer