Ny WinAmp endelig klar

Nullsoft og deres flaggskip WinAmp prøver å ta igjen konkurrentene med den nyeste versjonen av programmet. Vi har tatt en titt på det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en lengre utvikling er nå den etterlengtede, nye versjonen av WinAmp lansert. Den har nummer tre, og har flere nye funksjoner samt et forbedret grensenitt.

Blant de nye mulighetene med WinAmp 3 er støtte for skins som ikke har samme formen som den originale spilleren, noe som blant annet Windows Media Player har hatt ganske lenge. Nå er det altså bare fantasien til utviklerne som setter grenser for hvordan din WinAmp vil se ut.

WinAmp 3 kan nå også spille videoer, og har støtte for de fleste viktige formater. Dette er en praktisk mulighet som vi definitivt ønsker velkommen.

Den nye versjonen av WinAmp har også fått en skikkelig filbibliotek, med muligheter for sortering etter filtyper og andre kriterier.

Funker det?

image: Ny WinAmp endelig klar

Flere av de nye funksjonene er meget hyggelige, og det er virkelig på tide utviklerne av WinAmp klarte å implementere dem, da programmet hadde egentlig begynt å henge litt etter konkurrenter.

Selv grensesnittet har også gjennomgått noen forandringer. Grunnideen er den samme, men spilleren har nå fått store knapper som åpner tilleggsvinduer med mediabiblioteket, innstillinger, AVS (diverse stilige fargeeffekter), WinAmp Browser, som viser informasjon som sanger du spiller av, og til slutt vinduet som brukes til avspilling av videoklipp.

Du kan endre farge på grensesnittet, men valgene er foreløpig begrenset til noen få farger.

Det beste av alt: WinAmp 3 er fremdeles gratis, og du kan laste den ned fra denne adressen. Fullversjonen er på 3,18 MB.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!