Ny Virtual PC fra Microsoft

2007-utgaven av Microsofts Virtual PC-programvare har blitt sluppet. Og den er fremdeles gratis!

Ny Virtual PC fra Microsoft


Med Virtual PC kan du emulere en PC som fungerer som en hvilken som helst fysisk PC. Det betyr at du kan installere operativsystemer og programmer på den, isolert fra PCen programmet kjører på. Forvirret? Da skal du tenke på Virtual PC som en mulighet til å kjøre flere operativsystemer i vinduer - uten å forlate Windows.

Mange benytter Virtual PC og konkurrenten VMWare til å teste ut nye operativsystemer og programmer uten at det får konsekvenser for PCen de virtuelle maskinene kjører på. Du kan for eksempel installere Linux - uten å forlate Windows! Samtidig har du muligheten til å la virtuelle maskiner kommunisere med omverdenen, gjennom virtuelle nettverkskoblinger.

Her kjører vi Damn Small Linux med Virtual PC i XP. I DinSide-redaksjonen bruker vi ofte virtuelle PCer når vi prøver ut nye programmer og operativsystemer.
Her kjører vi Damn Small Linux med Virtual PC i XP. I DinSide-redaksjonen bruker vi ofte virtuelle PCer når vi prøver ut nye programmer og operativsystemer. Vis mer


Nå også for Vista!

Den store nyheten i 2007-utgaven er først og fremst at Virtual PC nå også kan installeres i Windows Vista. Så det betyr at du kan bytte til Microsofts nye OS, men også har mulighet til å kjøre XP (eller Linux) i et eget vindu til programmer eller oppgaver som krever dette.

Microsoft Virtual PC 2007 kan lastes ned fra Microsofts nettsted.

Et annet alternativ er selvfølgelig å dual boote med Vista og XP.

Les også: Kjør Linux fra Windows