Ny versjon av Winzip

Verdens mest populære program for pakking av filer fonyer. Her er en oversikt over de viktigste nyhetene.

Winzip fortjener popluariteten. Det lille Windows-programmet håndterer nær sagt alle aspekter forbundet med det å pakke ned eller pakke ut filer. Blant nyhetene i versjon 7 er:

Støtte for CAB-filer: CAB er Microsofts format for pakking av filer, og brukes blant annet til filene som er nødvendig for å installere Windows 95/98. Med den nye versjonen av Winzip kan du åpne slike filer, og hente ut enkeltfiler eller pakke ut alle filene i arkivet.

Dette har også vært mulig tidligere ved å benytte de såkalte PowerToys, som er ulike små tillegg til Windows. Powertoys er laget av Windows-utviklerne, og kan lastes ned fra Microsoft.

Kontroll med tabellvisning: På samme måte som i Windows Utforsker kan du nå klikke i overskriftene i tabellen som vises når du åpner en Zip-fil for å sortere/snu sortering. Du kan også trekke i kolonnebreddene med musen for å få bedre oversikt.

Tilpasse knappene: Du står nå helt fritt til selv å definere hva som skal vises på knapperaden.

Et klikk er nok: På samme måte som Windows Active Desktop, kan du nå klikke en gang på filer et zip-bibliotek. Kan heldigvis skrus av for de av oss som ikke liker å surfe på harddisken.

Utskrift: Winzip 7 kan skrive ut en liste med innholdet i en Zip-fil.

I tillegg er det en lang rekke små forbedringer som til sammen gjør det verdt å installere oppgraderingen. Kan lastes ned fra Winzip på nettet.