Ny versjon av Clue klar

Den norske dataordboken Clue slippes nå i ny utgave, og vi har prøvd versjon 6.2. Er det noe nytt?

Publisert
Sist oppdatert

Clues ordbøker følger en ekstremt enkel filosofi: I stedet for å tvinge brukeren til å manøvrere seg rundt, ligger alle ordene i ordboken i én lang liste, noe som gjør søkingen langt enklere.

Ny versjon av Clue klar


Vi har nettopp prøvd norsk-engelsk-norsk-utgaven av Clue 6.2. Vi merket for såvidt ingen umiddelbare forskjeller mellom dette programmet og tidligere versjoner - grensesnittet er omtrent identisk og brukervennligheten er også bevart. Programmet bruker ett vindu der du finner alle ordene i oppslagsverket. I et søkefelt skriver du inn ordet du leter etter, og Clue finner oversettelsen øyeblikkelig, og hvis du skriver ordet inn feil, finner programmet ord som ligner mest.

Du kan raskt bytte mellom installerte språk ved å trykke på Tab-tasten. I vår versjon kunne vi altså bytte mellom engelsk-norsk, norsk-engelsk, norsk-norsk og engelsk-engelsk.

Orboken gjør mer enn å bare oversette ord, den gir deg også forklaringer på både norske og engelske ord, komplett med bøyninger, eksempler og grammatikk. Du kan enten få tilgang til disse ordbøkene separat, eller høyreklikke på de aktuelle ordene i hovedordboken. Da kommer det opp et vindu med forklaring hentet fra tilleggsordboken.

Ny versjon av Clue klar


Du kan også legge Clue inn i Word, og du får da muligheten til å slå opp ethvert ord du skriver i tekstbehandleren.

I følge utviklerne er Clue i konstant utvikling, og nye ord og uttrykk legges stadig til via et nettverk av brukere som sender inn forslag. Utviklerne går også jevnlig gjennom medier, andre ordbøker og databaser for å finne nye uttrykk. Dette gjør at innholdet til enhver tid skal være det mest oppdaterte som finnes.

I versjon 6.2 har det kommet endringer i alle ordbøkene, og det er lagt spesielt fokus på visse fagområder. Spesielt juridiske og økonomiske uttrykk har fått mye oppmerksomhet i den siste versjonen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer