Ny versjon av 3DMark 2001 klar

Det ekstremt populære benchmarkprogrammet 3DMark er igjen blitt oppdatert. Riktignok er det bare snakk om noen justeringer i forhold til den opprinnelige 2001-versjonen, men interessant er det likevel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

3DMark 2001 og de tidligere versjonene av programmet er utviklet av Mad Onion, et selskap som er basert i Finland og har tette bånd med Max Payne-skaperne Remedy. Gjennom tidene har programmet blitt et av de mest brukte verktøyene for å måle ytelsen til datamaskin, spesielt med hensyn til spill. Tradisjonelt inkluderer Mad Onion massevis av spektakulære visuelle effekter i programmet, som alltid benytter seg av de nyeste teknologiene både på maskinvare- og programvaresiden.

2001-versjonen av 3DMark har vært tilgjengelig i rundt et år, og nå har Mad Onion sluppet en oppdatering. Dette er ikke en helt ny versjon, men som utviklerne selv kaller det, en Second Edition.

Hva er nytt?

image: Ny versjon av 3DMark 2001 klar

3DMark 2001 SE har nå støtte for DirectX 8.1-grensesnittet, og inkluderer følgelig én ny benchmark: Advanced Pixel Shader. Denne testen viser en behagelig liten scene, med en båt som flyter i en innsjø, mens små fisk svømmer rundt. Hensikten er å vise de nye pikseleffektene, som videre får teksturene til å virke enda mer realistiske.

Andre nyheter i SE-utgaven av programmet er full støtte for Windows XP, forbedret systeminformasjon, støtte for de nyeste AMD og Intel-prosessorene, støtte for et nytt teksturkomprimeringsformat - DXTC1, og til slutt generelt forbedret kompatibilitet og stabilitet.

Resultatene fra den første versjonen av 3DMark 2001 er forøvrig sammenlignbare med denne nye versjonen.

image: Ny versjon av 3DMark 2001 klar

Mad Onion jobber for tiden med en helt ny versjon av 3DMark, som skal være kompatibel med det kommende DirectX 9-grensesnittet. Vi regner med at det er en stund til vi ser denne, og i mellomtiden er det fremdeles gratis å laste ned basisversjonen av 3DMark 2001 SE (fra denne adressen), og det er også mulig å bestille PRO-utgaven med noe bredere funksjonalitet. Det koster 39,95 dollar, altså rundt 360 kroner.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!