Winamp i fri utfoldelse med equalizer og spilleliste. Skjermbildet er tatt ved avspilling av "MP3-radio" på mp3.com.
Winamp i fri utfoldelse med equalizer og spilleliste. Skjermbildet er tatt ved avspilling av "MP3-radio" på mp3.com.Vis mer

Ny utgave av Winamp sluppet

Winamp er utvilsomt den aller mest populære avspilleren av MP3-filer. Programmet er helt gratis, og nå slippes versjon 2.6 med diverse nye funksjoner og feilrettinger. Trenden er helt klar: Winamp ønsker å overta absolutt all lydhåndtering på PCen.

Winamp er i ferd med å komme i en spesiell posisjon. Fra å være en avspiller som kun var tiltenkt MP3-filer som er lastet ned til harddisken, er programmet nå i ferd med å bli et komplett lydsystem for alle kilder til musikk på PCen.

I den nye versjonen er f.eks. funksjonene for avspilling av vanlige musikk-CDer kraftig forbedret. Det er også mulig å sette bokmerker hvis du spiller av musikk direkte uten å laste ned. Dette blir som å bruke Winamp som en radio, og flere og flere nettsteder tilbyr dette.

Vi har forsøkt Winamp som radio over lengre tid (blant annet på MP3.com) og det fungerer upåklagelig. Winamp spiller da av MP3-filen fortløpende. Dette krever minimum 128 kbit (f.eks. begge B-kanalene på en ISDN-linje), men i praksis må du ha litt mer. På kontoret har vi 512 Kbit, og det fungere glimrende selv om også mange andre bruker denne linjen.

I tillegg inneholder versjon 2.6 et helt nytt installasjonssystem, bedre funksjoner for å søke i lange lister (filformat .m3u) og en rekke feilrettinger og kosmetiske forbedringer.

Du kan laste ned Winamp ganske gratis fra denne siden.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.