Ny Ubuntu-Linux like om hjørnet

Med den nye utgaven av Ubuntu Linux skal det bli langt enklere å spille av allslags musikk- og videoformater.

Linux som klient-operativsystem lever i skyggen av Windows og MacOS, men utvikles stadig og blir både enklere, lekrere og mer kompatibel. Dette gjelder i aller høyeste grad gratis-OSet Ubuntu, som de siste par årene har vært en av de desidert mest populære Linux-distribusjonene.

Enklere multimedia og installasjon

I april skal den nye utgaven, versjon 7, være klar til nedlasting. En av de store nyhetene i denne versjonen er automatisk nedlasting av manglende kodeker. For uinnvidde kan vi fortelle at det i praksis skal bety at dersom du støter på et lyd-, video-, eller bildeformat som ikke lar seg åpne og avspille, vil Ubuntu selv sørge for at de nødvendige komponentene lastes ned og installeres. Tidligere kunne dette være svært vrient å finne ut av for uinnvidde.

En annen nyhet i Ubuntu 7 vil være enklere installasjon av programvare, gjennom "Click'n Run"-løsningen som tidligere kun var tilgjengelig for brukere av en annen populær Linux-distribusjon, Linspire, og gratisalternativet Freespire. Dette kommer som et resultat av en samarbeidsavtale mellom Linspire Inc. og Canonical (Ubuntu).

Du finner en fin oversikt over hva Ubuntu byr på på denne siden (engelsk).