Ny type proffskjermer fra NEC

Det er behov for flere typer skjermer etter hvert som bruksområdene endrer seg. NEC kommer nå med en ny serie, for proffbruk eller for krevende entusiaster.

I tillegg til PC-bruk og TV/video finner du flatskjermer i en mengde offentlige miljøer. De brukes til informasjon og reklame, eller til underholdning i barer og pub'er. Disse skjermene har mye til felles både med PC-skjermer og flatTV-er, men er konstruert for mer krevende bruk over lengre tid.

Skjermer som brukes døgnet rundt er en helt egen kategori hvor vi industrielle krav og priser gjelder. Men skjermer som brukes mindre enn døgnet rundt, men likevel vesentlig mer enn et TV-apparat er det et stadig økende behov for. Det er denne type skjermer Nec nå lanserer under navnet Multeos.

Multeos 40 og 46 tommer

Skjermene er basert på S-PVA LCD-paneler, som har svært gode egenskaper som høy lysstyrke 450cd/m², kontrast på 1000:1, rask responstid på 8 ms og stor dynamikk i 16,77 millioner farger.

Multeos er designet av Naoto Fukasawa som er en internasjonalt anerkjent designer. De framstår i et minimalistisk industrielt/funksjonelt design som understreker kjerneegenskapene. De passer derfor inn i ethvert miljø.

Ny type proffskjermer fra NEC


Skjermene har en oppløsning på 1920x1080 og er tilpasset den høyeste HD-standarden. Tilkoblingene er avhengige av modell, og alle aktuelle standarder og formater støttes, fra HDMI og DVI til komponent, S-video og VGA. Det er innebygd støtte for opptil 30 meter lange DVI-kabler eller 100m lange analoge kabler.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ny type proffskjermer fra NEC


Skjermene har også plass til en tilleggsmodul som kan være en tuner, en CAT 5 mottaker for video over nettverkskabel eller til og med en liten industri-PCmodul.

Avansert kontroll

Menysystemet viser at dette er skjermer med et langt større repertoar enn ordinære PCer eller flat-TVer. Innebygget støtte for bruk i matrise av forskjellige antall skjermer, viftestyring og passordkontroll understreker dette. I et større oppsett er hver skjerm også mulig å styre fra samme fjernkontroll ved å definere egen ID for hver skjerm, som man så velger fra fjernkontrollen.

Ny type proffskjermer fra NEC
Ny type proffskjermer fra NEC
Ny type proffskjermer fra NEC


Også for entusiaster

Mange av de viktigste egenskapene hos disse skjermene gjør at de også passer perfekt som TV/Video-skjerm for entusiaster og andre krevende brukere. De kommer uten unødvendige komponenter som analog tuner og høytttalere. Disse brukes jo ikke uansett av entusiatster, og knapt nok av flat-TV brukere flest. Man bruker jo enten en digital kabeltuner eller satelittmottaker, og aldri den analoge tuneren - noen "avanserte" flatTVer har til og med 2 analoge tunere for bilde-i-bilde - som man aldri får bruk for...

Innebygde høyttalere er også uaktuelt for den krevende bruker, den jobben håndteres av et surroundanlegg tilpasset rom og bruksområde.

Framtidens TV-erstatter?

Denne type skjerm kommer nok til å erstatte TVen slik vi kjenner den i dag, som fremdeles er belemret med støtte for gammel teknologi.

Prisene på Multeos 40 og 46-tommere i AV-versjon (uten tuner) ligger på henholdsvis 28 490 og 34 400 kroner, pluss mva.

Mer info finner du hos nec-display-solutions