Ny TV-opplevelse fra Altibox

Lanseres i løpet av året, med nye TV-bokser og nye rutere for rask trådløs overføring.

<strong>BLIR NY:</strong> Altibox lanserer i år nye TV-bokser med helt nytt brukergrensesnitt og nye funksjoner.
BLIR NY: Altibox lanserer i år nye TV-bokser med helt nytt brukergrensesnitt og nye funksjoner.Vis mer

Forleden dag avslørte Altibox nye prisplaner på sine fiberprodukter; deriblant et nytt 1000/1000Mbit-abonnement, som selskapet ser for seg å kunne tilby alle sine kunder i løpet av utgangen av 2016.

Som en Dinside-leser påpekte i kommentarfeltet har dette begrenset nytte dersom ruteren din likevel ikke støtter høyere hastigheter enn 54Mbps. På en god dag ...

Det har Altibox nå tenkt til å gjøre noe med.

SØMLØST: De nye ruterne fra Aruba kan levere 1Gbps trådløst og fungere sammen med andre like enheter for å danne et sømløst trådløst nettverk over et større område.
SØMLØST: De nye ruterne fra Aruba kan levere 1Gbps trådløst og fungere sammen med andre like enheter for å danne et sømløst trådløst nettverk over et større område. Vis mer


1Gbps trådløst nett

Via et samarbeid med ruterprodusenten Aruba vil nå Altibox-kunder få mulighet for å få en løsning med 1Gbps trådløst nett. Ruterne er «intelligente» med tanke på signalstyrke og -retning og tilpasser dette automatisk basert på området de skal dekke og hvor enhetene befinner seg. I tillegg bytter de automatisk kanal dersom det oppdages interferens med andre trådløse nettverk i nærheten.

Les også:
Sett opp nettverket på riktig kanal
Slik plasserer du den trådløse ruteren

Konseptdirektør i Altibox, Tore Kristoffersen, mener at dette vil være fordelaktig spesielt i borettslag, der mange rutere «skriker» slik at man opplever dårlig nettforbindelse fordi de trådløse nettverkene kolliderer med hverandre.

En annen fordel er at man kan bruke flere Aruba-rutere for å utvide rekkevidden til det trådløse nettverket hjemme, dersom man bor i et stort hus hvor man ikke nødvendigvis har dekning i alle kriker og kroker. De påkoblede enhetene vil da automatisk svitsje over på ruteren med det beste signalet og ikke henge igjen på en ruter med svakt signal når en annen er nærmere.

Arubaruterne vil være administrert av Altibox og leid ut for en månedspris (ennå ikke fastsatt av selskapet), men det kan også være at denne tjenesten vil være innbakt i de dyrere abonnementene.

Dinside tester rutere

Nye TV-bokser

Altibox har selv designet de nye TV-boksene, som er produsert av Pace. TV-boksene kommer i siste kvartal i år og består av en PVR-boks (stor) og en mindre boks uten opptaksmuligheter.

STOLT: Produktdirektør Øyvind Lundbakk i Altibox viser frem selskapets nye TV-bokser, som kommer til høsten.
STOLT: Produktdirektør Øyvind Lundbakk i Altibox viser frem selskapets nye TV-bokser, som kommer til høsten. Vis mer


OVERSIKTELIG: Baksiden av den minste TV-boksen. PVR-utgaven har de samme portene, pluss en ekstra eSATA/USB-inngang.
OVERSIKTELIG: Baksiden av den minste TV-boksen. PVR-utgaven har de samme portene, pluss en ekstra eSATA/USB-inngang. Vis mer
STOR OG LITEN: De nye boksene sett ovenfra. Den største måler cirka 30cm i dybden (fra venstre til høyre i dette bildet).
STOR OG LITEN: De nye boksene sett ovenfra. Den største måler cirka 30cm i dybden (fra venstre til høyre i dette bildet). Vis mer


PVR-boksen har 1TB lagringsplass og trenger ikke nødvendigvis å være koblet til en TV dersom man bruker den lille boksen i tillegg. Lagringsplassen lar seg også utvide ved å koble til en ekstern harddisk bak på enheten.

Har man flere TV-er, kan man for eksempel ha én PVR, men flere små bokser, som også kan brukes for å strømme sendinger man har tatt opp via nettverket hjemme.

PVR-boksen skal kunne klare cirka 15 samtidige strømmer om så nødvendig, men det vil selvsagt også avhenge av belastning i nettet og kvalitet på opptak. Med en rask linje vil du med andre ord kunne ta opp mange programmer samtidig, siden TV-sendingene leveres via internett og ikke trenger en tuner for hver kanal.

Med de nye boksene følger også en ny softwareløsning med et langt mer moderne brukergrensesnitt enn det den eksisterende boksen har.

OVERSIKTELIG: TV-guiden i Altibox' nye løsning.
OVERSIKTELIG: TV-guiden i Altibox' nye løsning. Vis mer


Brukergrensesnittet gjengis med full HD-oppløsning og ser renere ut enn det forrige. Elementer som tv-guide, kanalvalg og programinformasjon er modernisert, og hvis du vil kan boksen bruke informasjon om hva du pleier å se på til å anbefale deg andre programmer.

Det er også mulig å favorittmerke programmer, og dermed får du også «De som likte, likte også…»-anbefalinger, i tillegg til å kunne se hva som er mest populært akkurat nå.

Andre nyheter er høyere bitrate på HD-sendingene og «scrollback» i tre timer i stedet for to (muligheten for å «spole tilbake» når du ser på en TV-kanal). Altibox' «TV overalt»-løsning (der du kan se TV på mobil og nettbrett) skal også kunne brukes som fjernkontroll til dekoderen. I tillegg annonserte selskapet at løsningen vil bli integrert med de nye Electrocompaniet-enhetene som blir vist frem på Hi-end messen i München i disse dager.

Hvordan denne løsningen fungerer i praksis, kommer vi selvsagt tilbake til når den lanseres mot slutten av året.

NYHET: I høst lanseres også film og tv-serieleie på iOS og Android-enheter.
NYHET: I høst lanseres også film og tv-serieleie på iOS og Android-enheter. Vis mer


Film- og tv-serieutleie

Altibox regner med at deres kunder leier mellom 2,2 og 2,4 millioner filmer i løpet av 2014 og har nå signert avtaler med seks Hollywood-studioer om distribusjon av kjøpe- og leiefilm, samt kjøp og leie av TV-serier, som også blir tilgjengelig på iOS og Android innen året er omme.

Enkelte TV-serier blir tilgjengelig allerede 24 timer etter at de er sendt på TV i USA.

På de mobile enhetene vil man få mulighet til å lagre filmer man har kjøpt, slik at man kan se dem uten nettilgang, men dette vil ikke gjelde leiefilmene. Altibox vil også bake inn støtte både for AirPlay og Chromecast i disse løsningene.

En ny webportal kommer også i september og minner i stor grad om Netflix. Leder for underholdning i Altibox, Svein Aronsen, påpekte at folk var såpass vant med Netflix at det var liten grunn til å avvike stort fra denne tjenestens brukergrensesnitt.

Les også: Slik får du amerikansk Netflix