Ny superrask lagring

Hvis hastigheten virkelig betyr noe.

Minneprodusenten OCZ melder om at de er klare til å begynne masseproduksjon av en ny SSD-lagringsløsning som parkerer det meste av eksisterende løsninger, i hvert fall hva angår hastighet.

Les også: Harddiskens siste sukk?

PCI-Express

Z-Drive heter løsningen, og kommuniserer med PC-en ved hjelp av et PCI-Express x8-grensesnitt. Hele løsningen minner derfor utseendemessig mer om et grafikkort eller annet plug-in-kort, enn en harddisk eller normal SSD.

På kortet sitter ikke mindre enn åtte spor for NAND flashminnemoduler, som ordnes i raid0-konfigurasjon med kapasitet fra 256 GB til hele 2 TB. Minnet er altså utskiftbart, noe som gjør løsningen fleksibel med tanke på fremtidige oppgraderinger.

Ny superrask lagring


Inntil åtte NAND-brikker får plass på Z-Drive. Dermed bestemmer du kapasiteten selv. I utgangspunktet vil den selges med 256, 512 eller 1024 GB kapasitet.

Ingen flaskehals lenger

Og mens vanlige harddisker ofte ligger godt under 100 MB pr sekund når det kommer til skrivehastighet, og vanlige SSD-alternativer sjelden bikker 150, skal Z-Drive ifølge produsenten være langt raskere. Teoretisk hastighet er én ting, men selv i praksis skal Z-Drive være i stand til å skrive jevnt rundt 500 MB pr sekund. Lesehastigheten skal ligge på rundt 850 MB pr sekund, ifølge vår kilde TechSpot.com.

Produsenten trekker fram oppgaver som involverer virtualisering, caching og high-end lagring, som perfekte jobber for Z-Drive. Prisene er foreløpig ikke avslørt, men Techspot mer enn antyder at de neppe vil passe lommebøkene til folk flest. Men kanskje 3. eller 4. generasjon Z-Drive?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Nå blir snart alle PC-er raskere