Foto: Marja Flick-Buijs
Foto: Marja Flick-BuijsVis mer

Ny startside hver dag

For deg som er i det utforskende hjørnet.

Hvis du har DinSide som startside, trenger du ikke å lese denne artikkelen.

Kom igjen. Trykk back.

Takk.

Dagens lille triks er faktisk veldig morsomt - ved å legge til en spesiell URL som startside i nettleseren din, vil du få en tilfeldig startside hver gang du starter nettleseren eller åpner en ny fane.

Det som er ekstra kjekt, er at siden til en viss grad er kvalitetssjekket.

Det finnes nemlig flere nettjenester som baserer seg på at brukerne stemmer frem populære nettsider. Noen av de mest populære er blant annet Digg, Delicious, StumbleUpon og til dels Flickr, som vi tidligere har omtalt ved flere anledninger:

De 25 beste nettjenestene: Digg | Delicious | Flickr
Artikkel om StumbleUpon

Flere slike tjenester har også en innbakt mulighet for å få se en tilfeldig nettside dersom du taster inn en spesiell URL. Under finner du en håndfull URL-er du kan dra og slippe over "hjem"-knappen i nettleseren din, eller kopiere og lime inn i nettleseroppsettet dersom du foretrekker å gjøre det manuelt eller dersom dra-og-slipp-trikset ikke fungerer. Selvsagt kan du også klikke på dem for å teste ut, eller legge dem inn som bokmerker.

http://digg.com/random - Gir deg en tilfeldig nettside av de som er mest populære på Digg.com akkurat nå.

Artikkelen fortsetter under annonsen

http://delicious.com/popular?random=1 - Her får du en tilfeldig side som mange brukere av bokmerketjenesten Delicious har bokmerket den siste tiden. Du kan også snevre inn på nøkkelord, f.eks. http://delicious.com/popular/funny?random=1 slik at du bare får nettsider som er morsomme.

Vår guide til Delicious: del.icio.us - bokmerker på nett

http://www.stumbleupon.com/toolbar/ - Samme konsept, men fra de som bruker StumbleUpon. Også her kan du snevre inn temaet, f.eks. http://www.stumbleupon.com/toolbar/#topic=Cars hvis du er bilinteressert. Et annet triks er http://www.stumbleupon.com/toolbar/#stumblethru=youtube.com for å se en tilfeldig, men populær, YouTube-film.

http://www.flickr.com/explore/interesting/7days/? - Viser deg en håndfull av de mest sette bildene på Flickr.com den siste uka.

http://en.wikipedia.org/wiki/Special:Randompage - En tilfeldig Wikipedia-artikkel - lær noe nytt hver dag!

Har du tips til flere nettsteder som lar deg bruke en lignende random-funksjon må du gjerne la høre fra deg i debatten under artikkelen.

Kilde: Digital Inspiration