Ny spillgadget utfordrer PSP

NYHET: Mange ønsker å utfordre kongene av håndholdt spilling, og det nyeste forsøket kommer fra iRiver. Sjekk detaljene.

Vi vet alle at det er Nintendo DS, GameBoy Advance og Sony PSP som dominerer den bærbare delen av spillbransjen. Men fra tid til annen dukker det opp utfordrere, og ender stort sett med fiasko. Er det fremdeles rom for at noen andre produsenter skal få prøve seg?

Ett selskap som tror det er iRiver, kjent for sine solide MP3-spillere. I disse dager dukker det opp bilder og informasjon om G10, deres kommende altmulig-maskin, som kan både spille spill, musikk og video.


Maskinen er definitivt lekker, med stor widescreen-skjerm som støtter oppløsning på 800x480 piksler med 262.000 farger. Den har en utskyvbar underside, der kontrollknappene befinner seg.

G10 har også en harddisk, som fås i 4 GB og 8 GB-utgaver, og bygger på Windows Mobile-plattformen. Det er også plass til dedikerte grafikkprosessorer og trådløst nett av WiBro-standarden, som brukes i Asia.


Internettmulighetene til maskinen skal gjøre det mulig både å spille mot andre trådløst, og laste ned musikk og videoinnhold.

G10 ser definitivt fin ut, men det er foreløpig ikke kjent om den i det hele tatt kommer til å være tilgjengelig utenfor Asia. Og la oss være ærlig – det skal mer enn pen design til for å utfordre de store. Nøkkelen er spillkvalitet, og uten de kan du ha en så flott skjerm som du bare vil, produktet blir ikke en suksess uansett.

Mer informasjon om G10 skal slippes under CES, som begynner i morgen, og vi skal følge med!