Ny rimelig proff-bærbar fra Dell

Dell er blant de ledende leverandørene av bærbare PCer, både for privat og profesjonell bruk. Nå lanseres en ny rimelig Latitude C500 for profesjonelle brukere.

Dell opererer med to hovedserier bærbare PCer, for forskjellige kjøpergrupper. Latitude er tilpasset bedriftskunder med hovedvekt på stabilitet, konsistens og lang levetid. IT-avdelingen får en lettere jobb med å konfigurere og vedlikeholde maskinparken, og nye maskiner vil være helt like de som ble anskaffet et stykke tid i forveien.

Inspiron er tilpasset private brukere, og det er lagt mest vekt på å være på høyden teknologisk, med de raskeste prosessorene, mest høyoppløselige skjermene og raskeste grafikkløsningene. Dessuten er designet noe mer vågalt, med paneler i forskjellige farger.

C500 for de kostnadsbevisste

Den nye modellen har en 700 MHz Celeron-prosessor, og du kan velge skjermløsning på 12.1 med 600x800 eller 14,1-tommer med 1024x768 punkter: Dette er en svært håndterlig bærbar, med en vekt på 2,7 kg (2,4 uten CD-ROM modul) og egner seg både som alternativ til en stasjonær PC og til utstrakt reisevirksomhet.

C500 har miniPCI som kan brukes til trådløst nettverk. Maskinene er allerede utstyrt med interne antenner, så en oppgradering med et trådløst 802.11b nettverkskort vil bli helt usynlig. Det er altså ingen risiko for at antenner stikker ut og vil være i veien eller brekke. Det er også vesentlig mindre risiko for at kortet blir stjålet eller kommer bort, som ved bruk av et vanlig PCMCIA-kort.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den interne miniPCI-plassen kan alternativt brukes til en modul med tradisjonell nettverksløsning kombinert med modem, eller en modul med bare modem.

Prisen på en modell på 700 MHz, med 64 MB SDRAM, 8 MB skjermminne, 6 GB harddisk, CD-ROM, diskettstasjon, internt modem og Windows 2000 ligger på 13.486 kroner pluss mva.

Maksimum minnekapasitet er 512 MB og den største harddisken på menyen er på 20 GB.

Et praktisk alternativ til CD-ROM er den kombinerte modulen som både er CD-RW-brenner og DVD-spiller. Sikkerhetskopiering og underholdning på reiser i skjønn forening, til drøyt 3 000 kroner i tillegg.

Mer informasjon finner du hos Dell Norge