Ny PSP med flashminne?

RYKTER: Ingenting er morsommere enn PSP-rykter, og dem er det alltid mange av. For tiden snakkes det mye om en eventuell oppfølger til dagens spillkonsoll, og vi har detaljene.

Det er i og for seg ingen tvil om at det kommer en "PSP2" på et eller annet tidspunkt, selv om det er naturligvis er uvisst hvorvidt det er snakk om en skikkelig nestegenerasjons håndholdt, eller bare en oppgradering av den eksisterende varianten. Tar man i betraktning at en spillkonsoll normalt har en levetid på fem-seks år, er det nok for tidlig å regne med en fullstendig oppfølger.

Det snakkes imidlertid mye om en eller annen form for oppgradering av den eksisterende PSPen. Viktigst av alt, maskinen skal få innebygd flashminne, på enten 4 eller 8 GB.


Det er en rykte vi virkelig er villig til å glede oss til, da det stusselige 32 MB-minnekortet som følger med dagens PSPer holder ikke lenge, og vi har ikke fått somlet oss til å kjøpe 1 eller 2 GB-kort enda. En innebygd flashminne ville ikke bare gjort det enklere å legge inn musikk og filmklipp, men også åpnet for en skikkelig nedlastningstjeneste som man har ryktet om såpass lenge.

I følge andre kilder kan det være snakk om en microdrive-basert disk, i stedet for flashminne.

Ryktene slutter ikke der. Det snakkes nemlig også om et innebygd kamera på neste PSP. Dette ville naturligvis kunne brukes til å ta bilder og ta opp video, og det snakkes om muligheter å streame video til PlayStation 3, og en form for tilkobling til den allerede noe omtalte PlayStation HUB-tjenesten.

Men Sonys EyeToy-erfaringer virker ikke ideen med PSP-kamera til å være urealistisk, og det er bare naturlig å anta at diverse muligheter til å koble sammen PSP og PS3 er under planlegging.

Hvor mange av disse ryktene som stemmer, og om Sony faktisk vil lansere en ny PSP i nærmeste fremtid gjenstår å se, men E3 nærmer seg med stormskritt, og med E3 kommer det store annonseringer. Vi venter spent.