Sony Multiscan F500
Sony Multiscan F500Vis mer

Ny proffskjerm fra Sony

Sony har nå lansert en ny skjerm for det profesjonelle markedet. Multiscan F500 er rettet mot brukere med høye krav, og med en pris på ca 16 000 eks. mva. er det absolutt der den hører hjemme. Skjermen vil være tilgjengelig i Norge fra september.

Sony er produsenten som oppfant Trinitron-teknologien, og de kommer nå med en teknologi som er en oppfølger til denne. Multiscan F500 er basert på den nye teknologien: FD (Flat Display) Trinitron.

Det nye er at selve skjermoverflaten er blitt helt flat. Vanlige bilderørsskjermer har en del krumming, og det kan gi mye forvrengning ytterst. Blant annet vil rette linjer bli bøyd.

Når bildeoverflaten blir helt flat, betyr det derfor at avanserte grafiske brukere kan stole mer på at det som vises på skjermen er riktig. Siden det også er viktig å få frem riktig farge og skarphet, bruker Sony bilderør fremfor LCD, som også har en flat overflate. Den flate overflaten reduserer i tillegg refleksjoner fra omgivelsene.

Skjermen skal klare en oppløsning på 1800 x 1440 med en oppfriskningshastighet på 80 Hz. Punktavstanden er på 0.22 mm, og skjermen har en størrelse på 21 tommer. Den er godkjent i henhold til TCO’95-standarden for strømforbruk.

Multiscan F500 blir levert med USB-hub som standard, og har mulighet for å kobles til PCen med både 5 BNC og D-Sub 15.

Mer informasjon fås hos Sony Norge (22 81 28 00).