Ny PCMCIA er på vei

PCMCIA kommer snart til å lansere fjerde generasjon av PC-kort som brukes i bærbare PCer. Fjerde generasjon vil bety en radikal økning av bruksmuligheter og overføringshastigheter for bærbare datamaskiner.

Type II PC-Card (PCMCIA). Dette er altså i ferd med å bli gammeldags, nå når fjerde generasjon PC-Card er på vei.
Type II PC-Card (PCMCIA). Dette er altså i ferd med å bli gammeldags, nå når fjerde generasjon PC-Card er på vei. Vis mer

PCMCIA (Personal Computer Memory Card International Association) er en medlemsorganisasjon som har eksistert siden 1989 med det formål å definere standarder for kommunikasjon, særlig mellom bærbare PCer og eksterne enheter som minnekort, modem eller nettkabler og annet. Det er PCMCIA som har satt standarden for PC-Card, som er mye brukt i bærbare PCer.

Men utviklingen går videre, og derfor lanserer PCMCIA nå en ny og kraftigere standard. Denne kommer til å kalles CardBay, og blir arvtageren etter CardBus, som har vært den raskeste formen for PCMCIA frem til nå. CardBay kommer til å støtte svært hurtige forbindelser mellom PCen og informasjonsintensive eksterne enheter som benytter overføring over Firewire eller USB.

CardBay bygges opp til å støtte både dagens versjoner av USB og Firewire, så vel som kommende varianter. Derfor vil CardBay støtte USB 2.0, som nylig ble presentert av Intel, så vel som Firewire IEEE 1394B, som er dobbelt så rask som dagens variant, IEEE 1394A.

Dette betyr at hvis du benytter CardBay, vil du få en overføringshastighet på hele 800 Mbps med Firewire. Og samtidig vil denne Firewire-varianten bruke mindre strøm enn dagens Firewire, noe som er et svært viktig poeng for bærbare PCer.

CardBay kommer til å være bakoverkompatibelt, slik at det vil støtte gamle enheter og kabler som er laget for dagens PC-Card Type I, II eller III.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kommer ennå til å ta noe tid før CardBay kommer på markedet. Selv om standarden langt på vei er definert, regner ikke Partick Mahrer, sjef i PCMCIA, med at de første modellene kommer på markedet før til neste år. Men trolig vil bærbare PCer begynne å støtte CardBay tidligere enn dette, samtidig som eksterne enheter som benytter de nye versjonene av Firewire og USB allerede vil være på markedet.

Mer opplysninger får du ved å kikke innom Cardbay White Paper.