Ny PC vil ikke på nettverket

Hei!

Jeg har et trådløst nettverk i huset mitt. Dette fungerer glimrende på to bærbare pc-er.

Nå har en av ungene fått seg ny/brukt pc - en HP. Denne funker ikke i nettverket, men den fungerer i alle andre trådløse nettverk. Den fungerer imidlertid godt når jeg kobler den til ruteren med kabel.

Hva kan det være?

Med vennlig hilsen
Bernt

Datadoktoren svarer

Hei Bernt,

Det at maskinvare som i teorien skal fungere godt sammen ganske enkelt ikke gjør det, er noe jeg selv opplever av og til. Ved siden av nettverksprodukter er det typisk for RAM og hovedkort å krangle.

Det er ikke nødvendigvis noen enkel fiks på dette. Du burde selvfølgelig forsøke å oppgradere firmwaren på ruteren din, og prøve litt forskjellige innstillinger. Sjekk tipsene om bedre trådløse nett i denne artikkelen.

Men det kan også være at nettverkskortet i den bærbare ganske enkelt ikke vil samarbeide med akkurat den ruteren. Da kan det være at du enten må bytte ruter eller nettverkskort - og da vil nok det sistnevnte være mest praktisk. Har du ikke lyst til å åpne PC-en kan du deaktivere det interne trådløse nettverkskortet og bruke et eksternt kort (USB-dongle, ExpressCard eller CardBus) i stedet.

Hilsen Datadoktoren

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les alle spørsmål og svar