Ny PC? Eller oppgradere?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hei!

Jeg har en forholdsvis gammel pc beregnet i dataår. Det sitter en Intel P4 HT 3,2 GHz Northwood i den. Noe som jeg synes faktisk holder enda. Men problemet mitt er at det er en socket 478 som jeg mistenker har blitt faset ut fra hovedkortprodusentene. Men jeg har ikke pci-e på mitt hovedkort å det er begrenset til 2 GB ram. Dermed oppstår det flaskehalser som kun kan løses med utskifting av hovedkortet.

Finnes det noen måte å berge maskina på uten at jeg må skifte hel rukklet? Det er jo masse brukbare deler der som kan arves videre til en ny maskin er det ikke..?

Mvh
Øyvind A.

Datadoktoren svarer

Heisann,

Klart det er noen deler som kan brukes i en ny maskin, men putter du for eksempel en gammel harddisk inn som systemdisk i en ny kraftig PC, vil dette igjen bli en slik flaskehals. Men ting som selve kabinettet, optiske drev og PCI-kort kan du fint ta med deg, eller bruke den gamle harddisken som ren lagringsplass.

I ditt tilfelle ville jeg vurdert å nettopp skifte ut ”hele ruklet” i stedet for å forsøke meg på en oppgradering siden verken hovedkort, prosessor, grafikkort eller RAM vil kunne brukes i en ny maskin. Men på den annen side så sier du jo selv at maskinen holder for ditt bruk. Så hvorfor ikke beholde den litt til? Føler du for å ”friske den opp” en smule kan du kjøpe en ny harddisk og reinstallere operativsystemet på den. I tillegg til en fersk og (forhåpentligvis) problemfri PC vil du merke kortere oppstarts- og innlastingstider.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!