Ny OpenOffice er ute

Versjon 2.3 av den populære Office-suiten er nå ute, med flere forbedringer under panseret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du bedre ting å bruke pengene på enn dataprogrammer, bør du følge med nå. OpenOffice.org (OOo) er basert på åpen kildekode, og kan lastes ned, installeres og brukes helt gratis.

Programpakken inneholder mer eller mindre fullgode alternativer til Microsoft Excel, Access, Powerpoint og Word. I tillegg finnes det flere andre programmer i suiten, blant annet en tegneprogram og avansert matteprogram. Programmene kan både lese fra og skrive til Microsoft Office-formater.

image: Ny OpenOffice er ute


Nå er versjon 2.3 tilgjengelig for nedlasting, nytt i denne versjonen er blant annet:

  • Forbedret diagramredigering og ny diagramveiviser
  • Bedre håndtering av dokumenter med flere språk (automatisk gjenkjenning)
  • Eget Wiki-filter for å lage Wiki-sider
  • Raskere presentasjonsprogram (Impress)
  • Draw støtter bildeformatet PNG for bruk bl.a. på nettsider
  • Nye utvidelser er gjort tilgjengelig for Base (databasedelen av OOo)
(Kilde: www.openoffice.org)

Vil bremse Microsoft

Prosjektet ble startet av Sun Microsystems i 2000 i et forsøk på å redusere Microsofts dominans innen kontorprogrammer, ved å tilby brukere et gratis alternativ. I dag er OpenOffice.org i ferd med å bli dominerende blant annet innenfor en rekke offentlige instanser også her hjemme. Nylig ble det dessuten kjent at IBM vil styrke utviklingen ved å betale 35 programmerere til å jobbe videre med kontorprogrammene.

Ikke bare for Windows

Norsk versjon av OpenOffice.org 2.3 kan lastes ned fra denne siden. Der finner du versjoner for både Windows, Mac OS X og Linux.

DinSide har tidligere gått gjennom nyhetene og funksjonene i forbindelse med lanseringen av versjon 2.0. Denne artikkelen finner du her.