Ny og spennende RealPlayer

Nå kommer RealPlayer G2, som er en betydelig forbedring av RealPlayer 5.0. Med dette lille gratisprogrammet kan du se film eller høre musikk direkte fra nettleseren din. Og vi er imponert over den nye versjonen: Både lyd og video er kraftig forbedret, men viktigst av alt er at selve overføringsteknikken er blitt mye bedre.

Mens vi venter på høyere overføringshastighet på linjene våre, er det flere selskaper som gjør store fremskritt når det gjelder å utnytte eksisterende kapasitet maksimalt. Helt i front i denne utviklingen er selskapet RealNetworks, som var først ute med en løsning for å avspille lyd via Internett.

Den nye utgaven – Realplayer G2 – kan lastes ned gratis fra RealNetworks og kjøres direkte fra nettleseren. RealPlayer G2 foreligger foreløpig bare i en beta-utgave, men vi har ikke opplevd noen spesielle driftsmessige problemer i testperioden.

Smartere overføring

Siden data sendes i pakker over Internett, er det ikke lett å overføre jevne datastrømmer. RealPlayer G2 har fått en ny og forbedret teknologi som kalles SmartStream. Denne teknologien justerer automatisk kvaliteten på lyd og bilder etter forholdene på nettet. Hvis hastigheten går ned, senker RealPlayer automatisk datamengden slik at avspillingen ikke stopper.

Bedre lyd og video

Nye metoder for å kode lyden gir merkbar forskjell. Med en ISDN-linje er kvaliteten så god at den kan konkurrere med en vanlig radio i 1 000 kroners klassen. Real har lagt ut demoer slik at du kan høre kvalitetsforskjellen mellom ny og gammel versjon, og den er virkelig imponerende.

Overføring av video er fremdeles i startgropen på Internett. Det er fremdeles ikke mulig å overføre video større enn et par tre frimerker med noenlunde kvalitet. Et av hovedproblemene er at komprimeringen gjør at bildet virker uskarpt. I RealPlayer G2 er det blant annet lagt til en ”Postfiltering”-funksjon som forbedrer bildene etter at de er overført.

Mer multimedia

Med RealPlayer G2 kommer en rekke funksjoner som vi så langt bare har sett på tradisjonelle CD-ROM publikasjoner. Med RealText kan du lage interaktive nyhetstjenester, opplæringsprogrammer eller animasjoner. Med RealPix kan du kombinere høykvalitetsbilder med lyd eller tekst.

Disse funksjonene gjør RealPlayer til det perfekte miljø for å lage opplæringsprogrammer som kan distribueres over Internett eller Intranett.

Programmet for å lage egne produksjoner koster bare 50 dollar, og det er et røverkjøp sammenlignet med Macromedia Authorware og andre pakker for å lage fullblods CD-ROM-titler.