Ny norsk søketjeneste lover å dekke hele nettet

Fast Search and Transfer (FAST) har allerede fått en del oppmerksomhet for sin MP3-søketjeneste. Nå lanserer de en ny søkemotor i samarbeid med Dell.

DinSide har allerede skrevet om MP3-søkemotoren som ble lansert for en stund siden i samarbeid med en annen stor søkemotor, Lycos. FAST er nå tilbake med et nytt prosjekt de utvikler sammen med Dell. På nettstedet www.alltheweb.com kan du søke i over 80 millioner dokumenter, og tallet skal øke til over 200 millioner i løpet av sommeren. Hele nettet består anslagsvis av 500-600 millioner nettsider. I fremtiden vil FAST at deres søketjeneste skal omfatte ikke bare alle sidene på nettet, men også følge med i utviklingen, som de færreste av dagens søkemotorer klarer.

Billig løsning

I stedet for å satse på dyre og kompliserte serverløsninger, inngikk FAST et samarbeid med Dell om leveranse av maskinvare som er kraftig og billig. Systemet kjører på vanlige Power Edge 4300-servere, og benytter Power Vault-lagringssystem. Systemet skaleres slik at en kapasitetsøkning på 100 millioner sider ikke koster mer enn de første 100 millionene. Det som skiller FASTs All The Web-tjeneste fra konkurrentene er nettopp måten den håndterer søkingen på – ved å vokse i takt med nettet får motoren med seg alt det nye som dukker opp uten å miste de gamle sidene. Dette kan ikke Alta Vista eller Lycos, som ikke klarer å henge i takt med utviklingen av weben.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge analytikere, har søkemotoren stor sjanse for å utfordre de største aktørene om den lever opp til forventningene om skalering og omfanget av informasjon. DinSide vil følge utviklingen.