Ny Netscape Communicator

I slutten av juli slipper Netscape versjon 4.5 av Communicator. Dette er en oppgradering med få nye funksjoner. Det viktigste har vært å integrere tettere mot Netscapes ulike serverløsninger. Men i følge Netscape er den nye versjonen også raskere og mer robust, og den har fått ulike funksjoner for å gjøre surfingen mer effektiv.

Det er mye som tyder på at Netscape er i ferd med å gi opp krigen om markedsandeler på nettlesere i privatmarkedet. SOL rapporterer at nesten 80% av deres lesere nå bruker Internet Explorer. Men man kan saktens undre seg over hvilket marked det egentlig er snakk om, når Microsoft gir bort nettleseren gratis.

Mer effektiv surfing

I den nye versjonen av Netscape er det lagt til funksjoner som skal gjøre det enklere å finne frem på nettet. Dette skal oppnås ved å koble Communicator med Netscapes eget websted Netcenter. Hvis du for eksempel skriver ”cars” direkte i adressefeltet, slår Communicator automatisk opp i Netscapes database og foreslår nettsteder som handler om biler.

En annen nyhet som er kommet til for å effektivisere surfingen, er en funksjon som kalles ”What´s related”. Som navnet indikerer, finner denne funksjonen relaterte web-steder i forhold til siden du befinner deg på. Denne funksjonen er utviklet i samarbeid med Alexa Internet, som også vedlikeholder relasjonene.

Disse funksjonene kobler selve programmet sterkere mot Netscapes startsted for Internett, Netcenter. En slik integrasjon kan gjøre Netcenter til en alvorlig konkurrent til de andre nettstedene som er typiske startsteder. Blant disse er Yahoo og Excite mye brukt. I Norge er Kvasir en lignende tjeneste.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Viktig for bedriftskunder

Netscapes norske representant, Thomas Hagelid hos Nocom, mener oppgraderingen først og fremst er viktig for bedrifter som har valgt en eller flere av Netscapes serverløsninger. Oppgraderingen har blant annet en tettere integrasjon mot gruppeplanleggeren på serveren.

Hagelid påpeker også at Netscape vil rette hovedtyngden av utviklingsarbeidet mot bedriftsmarkedet i tiden som kommer. Netscape har aldri sett på privatpersoner som et viktig marked, og de neste versjonene av Communicator vil derfor videreforedle integrasjonen mot serverløsningene for å styrke brukere i bedriftene.

DinSide Data kommer tilbake med en ytelsestest av Communicator 4.5 så snart vi mottar et testeksemplar. Da vi testet Internet Explorer 5 mot Netscape 4.05, viste det seg at Internet Explorer er betydelig raskere til å laste sider med tabeller.