Ny Netscape-beta klar

En god nyhet for Netscape-brukere: Den etterlengtede 6,0-versjonen av nettleseren nærmer seg med stormskritt. En ny betaversjon er allerede tilgjengelig for nedlastning.

For å ”feire” utgivelsen av en ny betaversjon, relanserer Netscape sine nettsider i dag. Redesignet vil bli tilpasset den nye nettleseren, med vekt på mer brukervennlighet og bedre rettet mot Netscapes målgruppe av profesjonelle brukere.

Netscape 6 Beta 3 kommer kan lastes ned fra i dag, og utviklerne lover flere forbedringer i forhold til den forrige utgaven (Beta 2). Forbedringene innebærer likevel ikke noen nye funksjoner, og dreier seg mest om mer stabilitet og hastighet. Vi synes i allefall at det går raskt - det tar ikke lang tid å laste ned en side. En del av grensesnittet er også blitt redesignet, og endringene er basert på brukernes erfaringer med Beta 2. Det ser meget stilig ut slik det er nå, samtidig som det er oversiktlig.

Har Netscape en sjanse?

Ny Netscape-beta klar

  1. Bilde - slik ser Beta 3 ut

De tidligere betaversjonene av Netscape 6 bød på svært store forandringer i forhold til 4,7-utgaven. Netscape påstår at nettleseren støtter flest teknologier og standarder av alle konkurrentene, og er raskere, mer stabil og brukervennlig enn Internet Explorer. Det kan i og for seg stemme, men den tidligere giganten, som tross alt var med på å gjøre nettsurfingen tilgjengelig for folk flest, har nå ganske store problemer.

I følge eksperter er det svært få som egentlig bryr seg om eller ser frem til Netscapes nye nettleser. Dette kan være på grunn av den ekstremt lange tiden selskapet har brukt på å utvikle programmet, tiden som Microsoft klarte å utnytte til sin fordel ved å slippe flere nye versjoner av Internet Explorer og overta markedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det blir uansett interessant å se hvordan denne konkurransen utvikler seg. Du kan laste ned Beta 3 fra denne adressen, og i tillegg kan du lese om våre inntrykk fra Beta 2.