Ny musikkbutikk med 5 millioner låter

Ny musikkbutikk med 5 millioner låter

Nokia Music Store lanserer i Norge, bare dager før Platekompaniet er klar med sin satsning.

Publisert
Sist oppdatert

Nokia Music Store har eksistert i flere andre land en god stund allerede, og nå åpner de altså musikkbutikken for norske kunder. Her kan man kjøpe musikkfiler til avspilling på PC, mobiltelefoner og musikkspillere som støtter WMA-formatet.

Pris pr musikkspor er normalt 8 kroner, og et album koster 80. Vi har også funnet album som har kostet 59 kroner, da som regel eldre utgivelser. Du kan prøvelytte til sanger i 30 sekunder.

Satser på norsk

- Jeg er glad for at Nokia Music Store nå også blir tilgjengelig for et norsk publikum og har stor tro på at en aktør som Nokia vil kunne bidra mye til å styrke det digitale musikkmarkedet i Norge i tiden fremover, sier Jarle Savio fra EMI Music, og legger til at også Nokia, i likhet med Platekompaniet, vil satse seriøst på å godt med norsk musikk i arkivene sine.

For å handle må du installere programmet Nokia Music, som kan sammenlignes med iTunes, med en butikkdel og en personlig del med ditt eget musikkbibliotek. Programmet finnes foreløpig kun i Windows-utgave.

Du kan også handle direkte i Nokia Music Store fra en kompatibel Nokia-telefon (Express Music-serien, blant annet).

Beskyttede filer

Det som kanskje vil overraske noen, er at musikk du kjøper i Nokia Music Store er DRM-beskyttet. Det betyr at du ikke fritt kan bruke musikken som du selv ønsker. Du kan spille sangene så mye du vil, men det er begrensninger knyttet til antall overføringer til musikkspillere, og avspilling på andre datamaskiner enn den du lastet den ned til

Du finner mer informasjon på music.nokia.no.

Les også: Platekompaniet lanserer norsk iTunes-konkurrent

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer