Ny MusicMatch er klar

Et av de mest populære medieprogrammene oppdateres stadig, og den ferskeste versjonen har fått nummer ti. Les her om hvilke nyheter som er med i denne omgang!

MusicMatch Jukebox er blant de mest kjente programmene for katalogisering og avspilling av digital musikk, og det får stadig nye og spennende funksjoner. Sist i versjon 9 fikk programmet blant annet en musikkbutikk som utfordret Apples egne iTunes. Den nyeste versjonen ble sluppet rett før jul, og vi har nå tatt oss tid til å sjekke nyhetene.


Det som slår oss er at versjon 10 egentlig ikke introduserer noen veldig dramatiske nyheter, men heller er en fin forbedring og videreutvikling på flere områder. Grensesnittet er omtrent uforandret i forhold til forrige utgave - men det fungerer fremdeles enkelt og intuitivt. Tydelige snarveisknapper er delt opp i grupper, og tar oss til musikkbutikken og radiostasjonene, biblioteket og CD-avspillingen, samt brenne- og rippeprogrammene.

MusicMatch fokuserer først og fremst på musikkavspilling, i motsetning til andre etablerte programmer som for eksempel Windows Media Player 10, som også lar deg organisere videoklipp og bilder. Til gjengjeld gjør programmet en svært god jobb når det gjelder å holde oversikten over enorme musikksamlinger, og i den nye versjonen er det enda lettere å holde styr på filene. For eksempel kan du nå tagge musikkfilene dine mer detaljert enn før, med masse nye felter der du kan legge inn informasjon om dine favorittsanger.

Bedre oversikt

Det er enkelt å arrangere og endre på filbiblioteket, og programmet holder kontinuerlig oversikt over endringene i filer og oppdaterer informasjonen automatisk.

En morsom, ny funksjon er muligheten for å sortere musikk etter CD-coverne.


Et nytt AutoDJ-program hjelper deg å finne skjulte perler i ditt bibliotek. Programmet lager spillelister basert på en eller flere artister, og du kan selv sette preferanser og begrensninger. Programmet omfatter også sanger som finnes i On Demand-tjenesten. AutoDJ Classic er en annen variant av dette programmet, som setter opp spillelister basert på størrelse, sjanger, årstall og så videre.

MusicMatch 10 har også forbedret støtte for bærbare musikkspillere, og det skal være enkelt å sette opp og synkronisere disse med ditt musikkbibliotek.


Ytelsen er også forbedret, med raskere navigering, og samtidig er hastigheten på ripping og brenning av musikk blitt økt - både i gratis- og fullversjonen.

MusicMatch er altså blitt mer komplett, lettere å bruke og raskere. Det er ingen tvil om at det er blant de mest komplette programmene for håndtering av musikk, og vi anbefaler alle med store filsamlinger å prøve den ut!

Du kan laste ned MusicMatch her!