Ny MP3-spiller viser bilder

Kjedelig å bare høre på musikk? Samsung har løsningen: En MP3-spiller som også viser bilder.

Samsungs populære Yepp MP3-spiller har nå fått en yngre bror, kjent som Photo Yepp. Det som kjennetegner spilleren er at den har fått en to tommers LCD-skjerm med oppløsning på 280x220 piksler.

Skjermens funksjonalitet er riktignok ganske begrenset. Den kan ikke vise filmklipp eller noen andre krevende presentasjoner – dagens MP3-spillere har ikke nok minnekapasitet til å kunne presentere levende bilder.

Samsung-skjermen kan imidlertid vise stillbilder i JPEG-format. Dette kan være alt fra vanlige fotografier av for eksempel den som fremfører låten, låtens tekst eller annen informasjon. Lyd og bilde kan også kombineres på andre måter enn bare i musikksammenheng – for eksempel til språkopplæring.

Brukerne kan selv programmere i hvilken rekkefølge bildene skal vises.

Liten og lett

Spilleren er grei å ta med seg, med mål på 64x98x20 millimeter og vekt på 110 gram. Når du skal laste ned filer, kobles den til PCen gjennom USB. Yepp Photo har ikke noe innebygd minne, men et 32 MB Smart Media-kort følger med på kjøpet. Den er i tillegg utstyrt med en 133 MHz-prosessor, som tar seg av bildefremvisningen.

Vi vet ikke når spilleren kommer til Norge, men den vil den være tilgjengelig i asiatiske land i løpet av denne høsten. Prisen er oppgitt til 360 amerikanske dollar (ca. 3.240 kroner).

Artikkelen fortsetter under annonsen