Ny Live Messenger i beta

Vil du samle alt du har av kontakter i ett program? Og chatte i HD?

Messenger vokser stadig, i den nye versjonen har den lagt på seg ganske mye. Men er det flesk eller muskler?

Tidligere var MSN veldig enkelt og greit, man la til venner og chattet med de som var online. Etterhvert ble det ganske god støtte for webkamera også, forutsatt at du hadde kurant båndbredde. De fleste ADSL-brukere opplevde ikke akkurat den store bildekvaliteten.

Men ting forandrer seg. Verden endrer seg og Microsoft vil gjerne være med. Veldig gjerne.

Ny beta klar til testing

Kommunikasjon over nettet og deling av alt, fra rent sludder til viktige verdensbegivenheter, dominerer nettbruken over mesteparten av verden. Vi snakker selvsagt om Facebook. Kommunikasjon er ikke lenger én til én eller én til noen få, men én til mange, mange til mange og mange til én.

Derfor har Microsoft nå lagt til koblinger i Live Messenger som legger alle kontaktene dine i nye grupper. Har du 1000+ venner i fleisboka dukker de nå også opp i Live Messenger. Hvis du vil. Er du en ivrig Twittrer får du også kontaktene herfra opp i Live Messenger, og det samme gjelder MySpace, Biip, Flickr osv.

Ny Live Messenger i beta


For å holde orden på alt dette får du nå et chattevindu med faner (tabs), og kan se YouTube-filmer vennene dine har delt og diskutere klippene samtidig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ny Live Messenger i beta


Messenger er nå integrert i Hotmail, og hvis du bruker Outlook (ikke Outlook Express) får du opp et nytt vindu hvor bilde av og data om personen, samt tidligere konversasjon dukker opp.

Du kan også sende videomeldinger til folk som ikke er online, og det er en ny Web Messenger tilgjengelig.

Microsoft har laget en reklamefilm om den nye versjonen, den kan du se her.

Er det en god løsning?

Vi forsøkte å teste i Windows Vista, men brukte mange timer på nedlastning og installasjon av oppdateringer, service-packs og Platform Update.

Ny Live Messenger i beta


Vi endte opp med en Live Messenger som ikke lenger kunne motta meldinger, men det var mye annet der. Så vi rykker tilbake til utgangspunktet med System Restore. Slik er det i blant med betaversjoner.

Skeptisk?

Det finnes flere programmer som samler kontakter under samme paraply og lar deg håndtere alle fra ett programvindu. Vi har tidligere skrevet om blant annet Digsby for PC og Adium for Mac.

Noen foretrekker bevisst å organisere sine kontakter i flere programmer, som kolleger og familie i MSN, venner og bekjente i Facebook, og forbindelser og publikum i Facebook osv.

Derfor går man inn i forskjellige programmer avhengig av hvilket modus og humør man selv er i.

Andre kan like å ha alt under samme paraply.

Ny Live Messenger i beta


Valget er ditt.

Du kan laste ned betaversjonen her.