Ny LCoS-projektor fra Hitachi

Hitach lanserer nå en ny projektor CP-SX5500, med imponerende kvaliteter. Dette skyldes en ny teknikk som kombinerer de beste egenskapene hos LCD og DLP.

Ny LCoS-projektor fra Hitachi
Klikk på bildet for større utgave
Klikk på bildet for større utgave Vis mer

Tradisjonelle LCD-paneler funger ved å filtrere lyset, som skinner gjennom panelet. LCoS – Liquid Crystal on Silicon) fungerer derimot ved å reflektere lyset, noe som gir et langt mer lyssterkt bilde.

De flytende krystallene er presset mellom to sjikt av henholdsvis glass og silisium, i stedet for mellom to glasslag som i tradisjonelle LCD-projektorer. Dette gjør at de enkelte elementene kan legges nærmere hverandre, slik at man unngår det karakteristiske rutemønsteret som bildet fra en LCD-projektor er plaget med.

Høy oppløsning

Selve brikken har en stor aktiv del, slik at lysmoduleringen skjer over hele 92% av flaten. Gevinsten er et jevnt og naturtro bilde, og man kan klare seg med en mindre brikke i forhold til oppløsning. Et LCoS-panel på beskjedne 0,9 tommer har en oppløsning på hele 1356 x 1024 punkter.

Rask respons

Denne konstruksjonen bruker også mindre mengde flytende krystaller, som gir raskere respons. Dette er en klar fordel ved visning av levende bilder.

I tillegg brukes tre separate bildepaneler, slik at alle fargene genereres samtidig. Sammenlignet med mange DLP-projektorer, som bruker ett fargehjul og genererer de tre grunnfargene etter hverandre, gir dette et roligere bilde, reduserer etterslep og gir større fargevolum.

Støysvak og lyssterk

I normalt bruk har projektoren CP-SX5500 et lydnivå på 36 dB og en lysstyrke på 1500 ANSI lumen. Ved å redusere lysstyrken til 1200 dempes lydnivået til under 32 dB.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den som venter…

Denne projektoren utmerker seg i følge Hitachi med stor detaljrikdom og egner seg til krevende presentasjoner og filmer.

Leveringstidspunkt er satt til desember og prisen er estimert til 67 000 kroner eks. mva.