Ny kraftigere motor i Netscape 5

Nettstedene blir stadig mer komplekse og fargerike. Dette har sin pris, som er treghet ved nedlasting og opptegning, og stadig nye elementer i designet, som krever egne tilleggsprogrammer. Netscape har nå tatt fatt i denne grunnleggende problemstillingen og kommer med en helt ny motor.

Netscape Communications lanserer nå sin neste generasjons teknologi for nettleseren. Den har også fått sin trebokstavs-
forkortelse (TBF), som overraskende, men treffende, er NGT. Forkortelsen står for Next Generation Technology.

Mozilla

Etter at Netscape gjorde sine nettlesere gratis i januar, lanserte de også Mozilla-prosjektet. Mozilla er en organisasjon som drives av Netscape. Den vedlikeholder kildekoden som etterhvert vil bli Netscape Communicator 5.0. Denne kildekoden er allment tilgjengelig og hvem som helst kan bidra til utviklingen.

Tilbake til start

Netscape har etterhvert fått en veldig omfattende nettleser som har vokst i alle retninger. Endringene og utvidelsene som er lagt til siden Netscape 1.0 er enorme. Resultatet er en nettleser som i dag oppfattes som treg. F.eks. vil DinSide virke mye raskere med Internett Explorer 4 enn Netscape Navigator 4. Forskjellen er at Internet Explorer tegner, endrer og tegner på nytt mens siden laster, mens Navigator venter til siden er ferdig før den tegner alt. Egentlig er de like raske, men det virker ikke slik for brukeren.

Netscape kaster nå ut den gamle motoren. NGT-teknologien er laget med alle nye standarder i tankene: HTML 4.0, Cascading Style Sheets (CSS1 og CSS2), Document Object Model (DOM), Resource Description Framework og XML.

Ingen av disse modellene var påtenkt da dagens motor ble utviklet. NGT er bygget opp fra grunnen for å støtte alt dette på en rask og effektiv måte.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rask og liten

Effektiviteten i den nye nettlesermodellen er også kombinert med kompakt format. Foreløpige versjoner med full funksjonalitet får plass på en diskett.

Det forventes at denne teknologien dukker opp i Netscape Communicator versjon 5.0, som antas å komme mot slutten av året.