Hvordan neste generasjon iPad blir seende ut, kan ingen foreløpig bekrefte. Men de færreste bør blir overrasket om den får litt smalere ramme enn forgjengeren. Foto: konseptbilde
Hvordan neste generasjon iPad blir seende ut, kan ingen foreløpig bekrefte. Men de færreste bør blir overrasket om den får litt smalere ramme enn forgjengeren. Foto: konseptbildeVis mer

- Ny iPad får superoppløsning

iPad 3 lanseres 26. januar, hevder taiwansk kilde.

26. januar er det duket for den store iWorld-konferansen i San Francisco, og ifølge Digitimes vil Apple benytte anledningen til å lansere to nye iPad-modeller.

Den taiwanske nyhetskilden hevder at de har fått disse opplysningene fra taiwanske aktører som er involvert i produksjonen av nettbrettet. Og skal vi tro disse, kommer nettbrett-konkurrentene til Apple virkelig å få noe å bryne seg på.

Les også: Slik var nettbrettåret 2011

Superskjerm

Skjermen vil være 9,7 tommer stor, nøyaktig like stor som på de to første generasjonene, men oppløsningen er betydelig høyere - hele 2048 x 1536 piksler. Dette er langt over full HD-oppløsning, og overgår i såfall alt som er tilgjengelig på markedet i skrivende stund. Det er Sharp som skal stå for mesteparten av produksjonen, hevder Digitimes.

De hevder videre at Samsung har fått jobben med å produsere en ny A6 4-kjernet prosessor til den nye iPad-en, som altså kommer i to utgaver - en med 5 megapiksels kamera, og en med 8. Dagens iPad2 har en 2-kjernet A4-prosessor.

Batteriet skal ha dobbel så god kapasitet som i iPad 2, og produseres av Simplo Technology og Dynapack Internation Technology, hevder Digitimes.

Les også: Ny iPad? Disse app-ene må du ha

Artikkelen fortsetter under annonsen

iPad 2 blir billig?

Men iPad 2 skal også leve videre, som et low-end alternativ, fordi Apple ønsker å demme opp for den stadig økende konkurransen fra Amazons Kindle Fire. Det vil i såfall bety at den må bli vesentlig billigere, Amazons nettbrett koster under halvparten av den rimeligste iPad 2.

Om opplysningene fra Digitimes holder vann, gjenstår imidlertid å se. Apple holder som vanlig kortene tett til brystet og har ikke bekreftet noen av opplysningene.

Alt om nettbrett