Ny Internet Explorer nærmer seg

Betaversjon er ventet i høst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er mye fokus på Firefox, Chrome, Safari og Opera om dagen, om hvilken nettleser som er raskest og har de beste funksjonene. Da er det lett å glemme at samtlige av disse er smågutter å regne mot Internet Explorer, som ikke bare er den desidert mest brukte nettleseren, men som også har økt markedsandelen sin de siste månedene.

Men Microsoft hviler slett ikke på laurbærene. Det siste året har selskapet jobbet iherdig med den niende utgaven av nettleseren, som sannsynligvis blir den største oppgraderingen noen sinne, der det meste av koden er skrevet fra bunn av.

Les også: Lynrask Safari 5

Raskere og bedre

Fokus i utviklingsarbeidet har ifølge selskapet vært hastighet, funksjonalitet og ikke minst kompatibilitet. Hastighet skal blant annet sikres gjennom maskinvareaksellerert opptegninger og en helt ny JavaScript-motor, funksjonaliteten får et løft med blant annet integrert nedlastingshjelper, og 100% kompatibilitet i forhold til webstandarder (inkl HTML5) er også uttalte målsetninger.

De siste månedene har Microsoft sluppet smakebiter av nettleseren i form av såkalte Platform Previews, og tidligere denne uken kom den fjerde av dem. Formålet med disse smakebitene er blant annet å gi utviklere en "head start", og demonstrere hvordan motoren fikser diverse krevende applikasjoner og håndterer webstandarder. Funksjonaliteten utover dette er imidlertid sterkt begrenset.

image: Ny Internet Explorer nærmer seg

(Fortsetter etter bildet)

På "test-drive"-siden til Internet Explorer 9 kan du prøve forskjellige applikasjoner for å måle ytelsen til nettleseren.

Oktober?

Men det behøver ikke vare lenge. Ifølge amerikanske PC World er det nemlig mye som tyder på at neste skritt på veien er en Public Beta-versjon, og at denne kommer til å bli tilgjengelig i oktober. Den er ventet å ha bortimot full funksjonalitet.

Den endelige versjonen er ventet en gang tidlig neste år.

Du finner mer informasjon og kan laste ned siste Platform Preview fra denne siden. Foreløpig for spesielt interesserte, riktig nok.

Les også: Nå får du alle nettsider på norsk

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!