Ny harddisk-rekord

NYHET: Fujitsu øker maksstørrelsen på harddisker beregnet for bærbare, med 50%.

Så langt er 200 GB den aller største diskkapasiteten som har vært mulig å få plass til i en 2,5" harddisk, som er standardstørrelsen for bærbare PCer. Det er småtteri sammenlignet med de største 3,5" diskene i stasjonær-markedet, som kommer med inntil 750 GB lagringsplass.

DinSide Data har vært i kontakt med både PS Data og Komplett, som begge kan fortelle at det imidlertid selges desidert mest av harddisker med 250 og 320 GB kapasitet for det stasjonære markedet, og 80 og 120 GB for bærbare. Hovedgrunnen er at det er disse diskene som gir mest lagringsplass pr krone. Større disker blir raskt langt dyrere pr MB.

50% økning

Nå er imidlertid Fujitsu på banen med en kraftig oppgradering av kapasiteten på 2,5" disker, noe som i hvert fall gjør det mulig å matche en mainstream stasjonær PC, også når det gjelder lagringskapasitet. Den nye disken har nemlig 50% større kapasitet enn forrige rekord, altså 300 GB.

Disken har såkalt SerialATA-grensesnitt, og passer dermed de fleste nyere bærbare PCene. Disken skal være på markedet i løpet av februar, i følge selskapet.

Kilde:
Fujitsu pressemelding.

Les også:
DinSides harddisk-guide