Ny grafikk fra Intel

Intel forsøker igjen å ta sin del av grafikkbrikkemarkedet. Etter den noe mislykkede 740-prosessoren, kommer de nå med en oppfølger, Intel 752 som blant annet har fullverdig støtte for Pentium III.

Intel 752 skal være den komplette grafikkløsningen for Pentium III-baserte PCer, med høykvalitets 2D-, 3D- og videoakselerasjon. Brikken er optimalisert for Pentium III, og utnytter dens multimedia-instruksjoner (SIMD). Den vil også ha støtte for et bredt spekter standarder, som bl.a. inkluderer DirectX 5 og 6, OpenGL, Windows 9x, 3.11, NT, Linux og BeOS-operativsystemer. Ellers har prosessoren en RAMDAC på 250 MHz og bred støtte for 3D-effekter for spillentusiaster. 4, 8 og 16 MB-utgaver av brikken vil være tilgjengelige.

Intel satser på å levere en komplett pakke til en rimelig pris, og blant annet er støtte for DVD-avspilling implementert slik at også eiere av tregere datamaskiner kan bruke DVD. Det er også støtte for andre videokilder, som også kan bearbeides gjennom prosessoren.

Helhetsinntrykket av denne nye brikken er likevel ikke særlig imponerende. Ingen nyskapende teknologier er inkludert denne gangen heller, og det virker ikke som om 752 vil løpe fra konkurrentene når det gjelder ytelse. Tabben Intel gjorde med sin forrige satsing, 740, var at spesifikasjoner som hørtes lovende ut på papiret, fort ble foreldet når produsenter som NVIDIA kom med sine produkter. Det er fare for at noe lignende kan skje denne gangen også når 752 stiller opp mot knallsterke brikker som TNT2 eller Voodoo 3.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Intel 752-baserte kort er ventet tilgjengelige i juni. Det ryktes også at Intel vil lansere enda en kraftigere brikke senere i år. DinSide vil selvsagt teste kortene så fort de kommer på det norske markedet.