Ny Google-nettleser

Nye versjon av Chrome tetter sikkerhetshull og er blitt enda raskere.

Google Chrome ble lansert med brask og bram tidligere i høst, og ble godt mottatt, blant annet av pressen, selv om det kun var snakk om en en veldig tidlig betaversjon.

Nettleseren fikk temmelig kjapt en markedsandel på 1,7%, men siden lanseringen har denne falt til 0,78% i følge Digi.

Les også: Google Chrome imponerer

Har blitt sikrere

En av grunnene til den synkende interessen kan være at det raskt ble oppdaget et sikkerhetshull i nettleseren som ble betegnet som alvorlig (selv om det ikke er meldt om et eneste tilfelle der hullet er blitt utnyttet av hackere).

Blant nye sikkerhetstiltak er at Google utstyrer alle nedlastede eksekverbare filer med et tillegg i navnet – «.download» – som bare fjernes dersom brukeren bekrefter at filen er ønsket.

Ny Google-nettleser

(fortsetter under bildet)

Raskere

Nå er imidlertid Google klar med en ny versjon, fortsatt er det kun snakk om versjon 0.3.154.9, men kjente sikkerhetshull skal nå være tettet, og nettleseren skal også ha blitt vesentlig kjappere på aktivt innhold som Flash, Silverlight og Quicktime.

DinSide Data har så vidt prøvd den nye versjonen, og kan bekrefte at den også er blitt bedre på å håndtere JAVA og noe bedre på skjemadata, men vi får den fortsatt ikke til å virke med sertifikatløsningen til Skandiabanken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den nye versjonen kan lastes ned fra Chrome.google.com, men husk at beta er beta.

Kilde: Digi.no

Les også: Opera 9.6 er blitt lynrask