Ikke noe å utsette på designet - for øvrig tydelig Lexmark-inspirert.
Ikke noe å utsette på designet - for øvrig tydelig Lexmark-inspirert.Vis mer

Ny fotoskriver med kortleser og LCD-skjerm

Kodak har lansert en fotoskriver med kortleser og LCD fargeskjerm. Med denne skriveren er det faktisk mulig å redigere og skrive ut bilder fra digitalkameraet ditt – uten å gå veien om PCen!

Kodak er kanskje det mest kjente merkenavnet innefor tradisjonell fotografi, men er også en av de store aktørene på digitalkamerafronten. Skriverserien kommer som et direkte resultat av en eksplosjonsartet utvikling i salget av digitale kameraer, opplyser Katrine Adler i Daguerre Distribusjon AS, Kodaks distributør i Norge.

Skriveren er utviklet i samarbeid med Lexmark, og har fått betegnelsen Kodak Personal Picture Maker 200. Serien inneholder dessuten en enklere utgave, Personal Picture Maker 120, men denne er uten LCD fargeskjerm.

Redigere bilder direkte på skriveren

Ved hjelp av menysystemet kan du foreta enkel redigering før du skriver ut bildene dine
Ved hjelp av menysystemet kan du foreta enkel redigering før du skriver ut bildene dine Vis mer

For det er nettopp den 1,8” fargeskjermen som gjør dette produktet spesielt interessant. Skriveren har nemlig leser både for SmartMedia og CompactFlash minnekort. Dermed kan du forhåndsvise dine digitale bilder på LCD-skjermen, velge oppløsning og foreta enkel redigering, før du skriver ut bildet. Med andre ord – skriveren kan brukes frittstående; i mange tilfeller kan du slippe å gå veien om PCen for å overføre dine digitale bilder til papiret.

Du kan selvsagt også koble skriveren til PCen din siden den også er en helt vanlig blekkskriver med USB-grensesnitt.

Utskriftsteknologien er utviklet av Kodak, og har fått betegnelsen "KODAK colour rich technology". I likhet med flere andre fotoskrivere, benyttes seks blekkamre for å sikre nøyaktig fargegjengivelse. For øvrig klarer skriveren en maksimal oppløsning på 1200x1200 dpi.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Allerede i salg

Skriveren er allerede i salg hos blant andre Elkjøp, men da kun buntet med et digitalkamera. Den ventes i vanlig salg rett over jul, og veiledende pris vil være 3.495 kroner inklusive moms.

Vi kommer tilbake med en test av skriveren før jul.