Ny Drive Image fra Powerquest

Powerquest har nettopp lansert versjon 5.0 av disk-kloningsverktøyet Drive Image. Denne gangen har de fått plass til en rekke nyheter som skal gjøre jobben lettere for deg og meg.

Drive Image er en av de mest brukervennlige løsningene for å ta fullstendig sikkerhetskopi av partisjoner og harddisker. Harddisken leses sektor for sektor, og alt innholdet legges i en såkalt image-fil. Hvis du for eksempel senere opplever at Windows ikke lenger fungerer som du skulle ønske, kan du gjenopprette harddisken slik den var før feilene startet.

Programmet egner seg også svært godt til å overføre harddiskinnholdet fra én harddisk til en annen, for eksempel ved oppgraderinger. Hele jobben utføres på noen få minutter. Drive Image 5.0 skal være raskere enn alle tidligere versjoner.

Vekk med DOS – nesten

Versjon 5.0 har også fått flere nye funksjoner, den viktigste er kanskje QuickImage, som lar deg starte en fullstendig sikkerhetskopi av harddisken din fra Windows, og tidsstyre når disse sikkerhetskopiene skal tas i fremtiden. Selve kopieringen var tidligere en omstendig prosess, som måtte gjøres manuelt fra MS-DOS.

I versjon 5.0 styres alt fra et enkelt Windows-grensesnitt. Hvis du for eksempel har konfigurert programmet til å ta sikkerhetskopi av hele harddisken kl 23, startes PCen automatisk i MS-DOS på dette tidspunktet, gjennomfører oppgaven og returnerer til Windows når det er ferdig. Prosessen kan selvsagt også gjennomføres manuelt som før.

Windows XP i tankene

Av andre nyheter i Drive Image 5.0 kan nevnes utvidet støtte for direkte brenning av image-filene til CD-ROM, blant annet blir CDene nå oppstartbare, dvs at du slipper oppstartsdiskett dersom du skal rulle ut innholdet til en blank harddisk. Støtte for Windows XP og harddisker over 80 GB er også nytt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I motsetning til hva vi er blitt vant med de siste årene, krever ikke Drive Image en kraftig PC. Powerquest lover at din 486 fortsatt vil holde mål, hvis du har minst 16 MB RAM og DOS 5.0 eller nyere operativsystem fra Microsoft.

Tilgjengelig nå

Drive Image 5.0 kan kjøpes og lastes ned direkte fra denne siden. Prisen er $69 for fullversjonen (rundt 650 kroner) og $49 for oppgraderingsversjonen (rundt 450 kroner).

En tidsbegrenset demoversjon av Drive Image 5.0 med begrenset funksjonalitet kan lastes ned fra denne siden.

Norsk distributør er Multimedia Express