Ny beta av Internet Explorer 6 er klar

Uoffisielle betaversjoner av verdens mest populære nettleser har vært tilgjengelig på nettet i lengre tid. Nå har Microsoft lansert en ny offisiell betaversjon som du kan laste ned gratis - og helt lovlig.

Den nye Public Preview-utgaven har fått versjonsnummer 6.0.2479, og en lang rekke feil fra den første utgaven er nå rettet opp. Vi har selv benyttet nettleseren i redaksjonen de siste dagene, og nettleseren virker imponerende stabil.

Den nye betaversjonen foreligger i fire forskjellige versjoner; for Windows 98, Windows Me, Windows NT 4.0 og 2000. Avhengig av operativsystem og hva du har installert på PCen fra før, vil størrelsen på nedlastingen variere mellom 6 og 75 MB.

Rent utseendemessig er det ikke mye som skiller 6.0 fra 5.5, men det har skjedd flere endringer på innsiden. Kompatibileteten med standarder for HTML, CSS og XML er blitt forbedret. Den har fått full støtte for CSS1 og begrenset støtte for CSS2.

Smart tilleggsfunksjon

Ved å klikke på ord som er markert med lilla understreking, får du opp mer informasjon om ordet. Løsningen har Microsoft kalt Smart Tags.
Ved å klikke på ord som er markert med lilla understreking, får du opp mer informasjon om ordet. Løsningen har Microsoft kalt Smart Tags. Vis mer

Smart Tags er et nyttig tillegg som skanner nettsiden du leser, og markerer navn og begreper som ligger i et sentralt begrepsleksikon hos Microsoft. Ved å klikke på disse ordene vil du få utdypende forklaringer og lenker til eventuelle nettsteder som omhandler disse.

Microsoft har også annonsert en ny lenkeliste-funksjon, som viser alle lenker på en side i en samlet liste, og en cookie-tracker, som skal gjøre det lettere å administrere cookies som lagres på PCen din. For første gang har Microsoft implementert P3P-standarden (Platform for Privacy Preferences Project), som bety at nettsteder og brukere ved å bruke XML kan fastlegge regler for håndtering av private opplysninger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I likhet med den første betautgaven, er også denne tettere integrert med Windows Media Player enn tidligere versjoner. Dette betyr blant annet at hver gang du klikker på en Windows Media-fil (musikk/video) vil denne åpnes til venstre i nettleservinduet. Dette skal i følge kilder ikke gå ut over hastigheten i særlig grad. I de første hastighetstester som er gjennomført av tyske tecChannel er Internet Explorer 6.0 raskere enn både Netscape 6 og Opera 5.02.

Endelig versjon av Internet Explorer forventes tidlig i høst. Windows XP, Microsofts nye operativsystem som lanseres 25. oktober, vil leveres med Internet Explorer 6 som en viktig bestanddel.

(kilde: tecChannel)