Ny beskyttelse av musikk på nettet

Ny beskyttelse av musikk på nettet

Net Nanny er mest kjent for sin familievennlige linje, med programmer som beskytter mindreårige mot farene som lurer på Internett. Nå har de inngått et samarbeid med Musicrypt.com for å beskytte musikk på nettet. Men teknologien bak samarbeidet har mer å by på.

Publisert

Musikknedlasting via Internett med MP3 er et meget omstridt tema. Samtidig regner man med at markedet for lovlig salg av musikk på nettet kommer til å øke stort. Med sitt samarbeid med Net Nanny, håper Musicrypt.com å komme seg inn på markedet for beskyttelse av musikk.

Teknologien selskapene benytter heter BioPassword og er i praksis meget enkel. På brukersiden dreier det seg om å ”lære opp” programvaren ved å taste inn brukernavn og passord flere ganger, og antall ganger avhenger av hvor strenge krav administratoren setter for nøyaktigheten i inntastingen.

Programmet registrerer nemlig i hovedsak to momenter: ”hviletid” – hvor lenge fingeren din er på en tast og ”bevegelsestid” – hvor lang tid du bruker for å trykke på neste tast. Ut fra dette kalkuleres din personlige tastemetode. Hvis noen skulle kjenne til ditt brukernavn og passord, vil de fortsatt ikke kunne taste det inn på samme måte som deg.

For musikkindustrien betyr dette at selskaper kan sende ut musikk som er helt personlig. Hvis du vil høre på noe du har kjøpt, må du taste inn et passord eller brukernavn, og siden du er den eneste som taster det inn på din særegne måte, blir kopiering verdiløst.

Det er imidlertid et annet aspekt ved dette. Vil brukerne finne seg i å måtte taste inn passord for å høre på musikk?

Ny innlogging for NT

Net Nanny kommer til å bruke den samme teknologien i BioPassword LogOn for NT, et program som skal beskytte NT ytterligere. Programmet erstatter Windows NTs innlogging med BioPassword og gir dermed enda et lag med beskyttelse.

Bedrifter som ønsker høyere sikkerhet i sine systemer kan spare mange penger på å installere en programvareløsning i stedet for maskinvare. Alternativene ville være fingeravtrykksgjenkjenning eller skanning av iris på øyet. Disse løsningene innebærer maskinvareinnkjøp og gjør innloggingen mer komplisert. Med BioPassword trenger ikke brukerne å gjøre endringer i sine sikkerhetsvaner. De må derimot passe på at de ikke skader hendene slik at de ikke lengre kan taste inn brukerinformasjonen på samme måte…

På den annen side er teknologi basert på skanning av øyet og fingeravtrykk sikrere enn BioPassword. I følge Net Nanny kan du regne med en nøyaktighet på 98%, men ved å heve kravene til nøyaktighet kan denne prosenten økes. Ved høyere krav vil brukerne oftere oppleve at de taster feil, ettersom feilmarginene reduseres.

BioPassword som legitimasjon

Bruksområdene for BioPassword vil i all hovedsak være sikring av data for bedrifter og andre steder der flere mennesker ferdes rundt PCene. Vanlige hjemmebrukere trenger sjelden ekstra sikring, hvis du ikke deler PC og er redd for hva andre kan finne. Det kan også være mulig å benytte det som en form for legitimasjon, hvis du snakker (eng.: ”chatting”) med noen på Internett. For å forsikre deg om at du snakker med rette person, kan vedkommende legitimere seg med BioPassword, dersom du allerede har denne personen registrert hos deg.

I tillegg finnes det muligheter for programvareutviklere å benytte seg av teknologien i nye produkter. Dessuten vil Net Nanny bruke det i sine produkter PCNanny og Net Nanny.

Vi har foreløpig ikke fått noen pris på produktene. BioPassword kommer hovedsakelig til å bli solgt i flerbrukerlisenser, men Net Nanny håper å spre teknologien gjennom samarbeid med andre produsenter som ønsker økt sikkerhet i sine produkter.


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer