Ny bærbar toppmoDell

En bærbar PC som har topp ytelse, alle de viktige finessene og samtidig er praktisk mulig å dra med seg. Dette er både en ønskedrøm og Dells nyeste toppmodell i Latitude-serien - C600.

Vi kåret forgjengeren Latitude CPx til vinner i vår test av bærbare PCer tidligere i år. Nå har etterfølgeren dukket opp og Dell har lagt til nye finesser, og økt ytelsen, mens vekten er redusert.

Imponerende ytelse

Vi har sjekket ut toppmodellen, som har en Pentium III på 850 MHz, 256 MB minne, 18 GB harddisk (Dell runder av 19 985 825 792 bytes opp til 20 GB), 8 x DVD-spiller og 14,1-tommers skjerm med oppløsning på 1024x768.

Prosessoren bruker SpeedStep til å senke hastigheten til 700 MHz for å redusere strømforbruket, når maskinen går på batteri.

Maskinen kom med Windows 2000 installert, og den ligger også i en prisklasse som er høyere enn de andre modellene vi har testet. Derfor har vi ikke kunnet sammenligne den med de tidligere modellene i testen.

Vi kommer tilbake til en komplett oppdatert test av bærbare PCer etter nyttår.

Vi målte ytelsen med Sysmark2000 og fikk resultatet 172, med verdien 178 for "media content creation" og 167 for "office productivity".

Dette er virkelig imponerende resultater, særlig fra en bærbar. En stasjonær PC vi har inne til test for tiden, med 1100 MHz Athlon, klarte bare å oppnå verdien 170, med henholdsvis 181 og 162 på de to undergruppene av programmer i testen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Enda mer praktisk

Vi sammenlignet naturlig nok med forgjengeren Latitude CPx, som vi er svært fornøyd med og bruker flittig i redaksjonen, både på reise og på kontoret.

Tastaturet, pekeredskapene og skjermen er praktisk talt identiske og av topp kvalitet. Vi foretrekker likevel å bruke en av de nyeste optiske Microsoft-musene.

Den nye Latitude underst
Den nye Latitude underst Vis mer

Størrelsen på PCen er praktisk talt den samme, forskjellen er i størrelsesorden et par millimeter her og der.

Det som skiller mest er vekten.

Den nye modellen er faktisk omtrent 10% lettere, C600 veier bare 2750 gram med DVD-spilleren installert, mens forgjengeren CPx veier 3070 gram med CD-drevet installert. For sikkerhets skyld veide vi både CD og DVD-modulene, og begge veide det samme - 365 gram.

Flere finesser

En maskin i denne klassen har selvsagt både nettverk og modem innebygget. Løsningen er basert på MiniPCI, og uttakene sitter på høyre side av maskinen.

Kontakter for nettverk og modem er standard på den nye Latitude (underst)
Kontakter for nettverk og modem er standard på den nye Latitude (underst) Vis mer

Nettverkstilkoblingen støtter 10/100 Mbit nettverk, og modemløsningen støtter 56K. Begge deler fungerte som ventet helt utmerket.

Det eneste som er ofret av tilkoblinger i forhold til den tidligere modellen er den ene lydinngangen. Det er likevel ikke noe stort savn.

Ønskedrøm

Dette er virkelig en drømmemaskin. Ikke bare på grunn av de overlegne spesifikasjonene, men også fordi den koster i overkant av 44.000 kroner, med lærveske og futteral til ekstra lagringsmodul

Men Dell har både vesentlig rimeligere og enda dyrere modeller i sitt omfattende utvalg.

Mer informasjon finner du på www.dell.no