Ny bærbar PC til 15.000 kroner

Bærbare PCer har sunket i pris i det siste, og flere og flere vurderer å bytte ut sin stasjonære PC med en bærbar kraftpakke. Vi har sammenlignet tilbudene ulike leverandørene, her er de beste kjøpene.

Bærbare PCer er i skuddet som aldri før
Bærbare PCer er i skuddet som aldri før Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

For ikke mange månedene sidene var ikke bærbare PCer til 15.000 kroner mye å skryte av. De fleste var utstyrt med små, lyssvake passive matriseskjermer, trange harddisker, lite minne og svake prosessorer.

Det siste året har bildet endret seg formidabelt, og lite tyder på at vi har sett pris-bunnen enda. Dette skyldes først og fremst økt etterspørsel og konkurranse, men også at økt produksjon, ny teknologi og nye produksjonsmetoder har ført til at det er blitt langt billigere å produsere bærbare PCer.

For 15.000 kroner kan du i dag forvente deg en bærbar PC med minst 64 MB minne, 650 MHz Celeron prosessor, 13,3" aktiv matriseskjerm, 10 GB harddisk, modem, nettverkskort og gjerne en DVD-spiller eller CD-brenner. Dette er spesifikasjoner som er mer enn nok til å kjøre dagens operativsystemer, kontorapplikasjoner og multimedieprogrammer.

Når grafikkortprodusenter som NVIDIA og ATi nå kommer på banen med kraftige løsninger for bærbare PCer, kan det bety at spillentusiastene også etter hvert kan la seg lokke av bærbare løsninger.

I denne undersøkelsen har vi hentet inn tilbud fra både nettbutikker, produsenter og tradisjonelle butikkjeder. Resultatet er både overraskende og overveldende.

Vi legger for øvrig til at dette ikke dreier seg om en test av bærbare PCer, og vurderingene er kun tatt på grunnlag av spesifikasjonene som vi har innhentet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi har hentet inn tilbud fra:
IT-butikken
Komplett Data
CompaqShop
Multicom
Total Data
Elkjøp
Andresen Data
Dell Norge
PC Express
Telehuset
Tech Norge

Velg tilbud fra listen til høyre, eller klikk deg direkte til "Beste kjøp".