Ny Adobe Premiere snart i butikkene

En ny versjon av videoredigeringsprogrammet til Adobe er lansert, og nærmer seg butikkene. Her er oversikten over nyhetene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Premiere 6.5 er navnet på den siste versjonen av det populære videoredigeringsprogrammet. Det er flere nyheter på lager i den omfattende pakken, blant annet forhåndsvisning i sanntid, ny funksjon for tittelsekvenser og mulighet for DVD-eksport.

Bred støtte

Den nye versjonen av Premiere støtter de aller fleste videokameraer og videokort, slik at flest mulig brukere skal kunne redigere videoklipp på enkel måte.

En av de viktigste, nye funksjonene er muligheten for omfattende forhåndsvisning, der du i sanntid kan se alle nye effekter, overganger og titler. Det gjør naturligvis redigeringsprosessen kjappere og mer praktisk.

Det er også blitt enklere å sette inn tittelsekvenser, som kan opprettes i programmet Adobe Title Designer (en del av Premiere-pakken), og videre limes inn i den ferdige filmen.

Det er mulig å eksportere ferdigredigerte filmer til DVD, VHS, internett, CD-rom og film. Via programmet DVDit kan du senere lage ferdige DVD-filmer.

Lydmulighetene er også utvidet med nye lydspor og plugins.

Engelsk versjon av programmet kommer i løpet av august, og vil koste ca. 5.600 kroner uten moms. Oppgradering fra tidligere versjoner vil koste 1.700 kroner, uten moms.