Nvidia lanserer nytt, rått brikkesett

En ny, forbedret utgave av chipsettet til Nvidia er på trappene. nForce 2 er navnet, og den støtter flere nye teknologier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

nForce-brikkesettet debuterte i fjor, og er en integrert brikkesett- og grafikkløsning. Den nye utgaven er en interessant forbedring av eksisterende teknologier, og vil finnes i to utgaver: én med kun chipset-funksjoner, og én med integrert grafikk i tillegg. Den integrerte grafikkprosessoren er GeForce 4 MX, med opp til 64 MB minne.

Nvidia har tatt med støtte for flere nye teknologier i denne utgaven av nForce. Nå er USB 2.0 støttet, og det samme er IEEE 1394a (FireWire). En annen ny teknologi er HyperTransport, som øker båndbredden og reduserer flaskehalsene mellom forskjellige deler av hovedkortet.

Andre nyheter er høyere minnebåndbredde, med støtte for DDR400-minne, støtte for 8x AGP, flerkanals lydprosessering og mulighet for to nettverkstilkoblinger. nForce 2 har også støtte for to skjermer, takket være nView-teknologien.

nForce 2-brikkesettet finnes kun for AMD-prosessorer. Det finnes, i følge Nvidia, foreløpig ingen planer om å lansere nForce for Intel-prosessorer.

De første hovedkortene utstyrt med nForce 2 skal etter planen komme i midten av august.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!