Number Nine Revolution IV AGP

Dette grafikkortet, som er basert på Number Nines egen grafikkbrikke Ticket to Ride, er et relativt nytt produkt. Likevel skuffer det på mange områder. Kun noen brukere vil være fornøyd med Number Nine Revolution IV.

Number Nine Revolution IV AGP
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Vi mottok 16 MB-versjonen av Revolution-kortet med AGP-buss. Vi installerte det i maskinen og satte opp driverne og alt annet som var nødvendig for å gjennomføre en test. Oppsettet gikk uproblematisk, og på den medfølgende CDen finner du alle Windows-drivere samt OpenGL-drivere i betaversjon, demoen til spillet Incoming og programmet HawkEye som lar deg justere diverse egenskaper på kortet.

LES OGSÅ:

HawkEye er et veldig bra program. Det er mulig å stille inn alt fra oppløsning og oppfriskning på skjermen, til zooming av skjermbildet og farge på musepekeren. Slike verktøyer er meget praktiske, og det er synd at ikke flere produsenter har utviklet noe lignende.

Windows-ytelse

På dette testpunktet er Revolution IV meget bra. I våre tester fikk kortet best resultat av alle når det gjelder vanlig Windows-ytelse (altså regneark, internett, tekstbehandling og lignende). Resultatet er noe høyere enn Maxi Gamer Phoenix og Matrox G200. Forskjellen er ikke stor, men den er til stede.

Når det gjelder avansert 2D-grafikk, kommer Revolution svakere ut av testen enn Matrox sitt Millenium G200-kort. Likevel er kortet bedre enn de fleste vi har testet hittil.

3D-ytelse

Selv om Number Nine-kortet gir deg bra Windows-akselerasjon, taper det totalt når det gjelder støtte for spill. 3D-akselerasjon er en viktig faktor for mange, og Revolution havner nederst på lista. Etter å ha testet OpenGL og Direct3D-ytelse, kan vi konkludere med at kortet ligger i nærheten av ATIs Xpert@Work sine resultater, som er langt under middels.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bildekvaliteten varierer imidlertid fra spill til spill. Kortet støtter 32-bits farge, så kvaliteten skal i utgangspunktet være bra, men på noen spill blir teksturene ødelagt og forvrengt.

OpenGL-driverne var i betaversjon når vi testet kortet, så det er fortsatt mulig at en oppdatert versjon vil forbedre kvaliteten på Quake II-baserte spill. Pr. i dag vil vi likevel ikke anbefale spillinteresserte å kjøpe dette kortet.

Oppsummering

Revolution-kortet gir riktignok bra ytelse for brukere som holder seg til vanlig Windows-bruk, men spill-ytelsen trekker kraftig ned. I dag holder det ikke å levere et kort med så gjennomsnittlige 3D-resultater når det er mulig å få kjøpt mye bedre kort til en marginalt høyere pris.

Bortsett fra et bra program for å justere egenskaper, får du heller ingen ekstrafunksjoner på kjøpet. Kortet støtter MPEG-avspilling og høye oppløsninger, men det gjør de fleste andre kort også. DinSide vil derfor anbefale å heller satse på et Voodoo Banshee eller G200-basert kort, og få en mer komplett pakke.