NTI CD Maker Pro 2000

NTI CD Maker Pro 2000 er like enkelt å bruke som Easy CD Creator. Det er funksjonsrikt, og er dessuten billigere enn konkurrenten fra Adaptec/Roxio.

Da Adaptec lanserte sin programpakke Easy CD Creator (Nå Roxio Easy CD Creator) i 1997, var de med på å gjøre CD-brenning til noe som selv de mest urutinerte PC-brukerne kunne utføre med bravur. Gamle programmer var enten lite brukervennlige, høyst ustabile eller nesten uten morsomme ekstrafunksjoner. Resten av historien kjenner vi, CD-brennere har blitt allemannseie, og Adaptec/Roxios programmer er blant de mest utbredte til brenneformål.

Høye krav til funksjonalitet

Det forventes mer av et CD-brenneprogram i dag enn å overføre datafiler til en CDR-plate. Nå kan du som regel lage musikk-CDer fra MP3-samlingen din, lage video-CDer, bruke CDRW-plater som disketter osv. Det finnes etterhvert mange programmer som fikser dette like bra og bedre enn Easy CD Creator, men de færreste er like brukervennlige.

NTI CD Maker har vært på banen i flere år, men har egentlig ikke blitt betraktet som en fullverdig konkurrent til komplette pakker som Easy CD Creator, WinOnCD, Nero og de andre. Den nye CD Maker Pro 2000-versjonen vil garantert forandre på dette bildet. Her mangler det ikke på funksjonalitet, og brukervennligheten er samtidig på topp.

Åpningsbildet er smakfullt og oversiktlig. Bakgrunnen kan forandres etter eget ønske. Dessverre blir de neste skjermbildene langt fra så friske.
Åpningsbildet er smakfullt og oversiktlig. Bakgrunnen kan forandres etter eget ønske. Dessverre blir de neste skjermbildene langt fra så friske. Vis mer

Brukervennlighet i høysetet

Når du starter programmet, blir du møtt av en smakfull oppstartsmeny som lar deg velge mellom forskjellige brenneoppdrag. I tillegg til vanlige oppgaver som brenning av data- og musikk (inkludert MP3-konvertering direkte), kan du blant annet lage video-CDer fra MPEG-klipp, og mikse forskjellige datatyper på samme CD.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skjermbildene er oversiktlige og minimalistiske med tanke på knapper og utsmykninger. Litt grått og kjedelig kanskje, men til gjengjeld er du aldri i tvil om hvilken knapp du skal trykke på i neste omgang.

Vi likte spesielt muligheten til å brenne lyd/musikk-CDer fra live-kilder
Vi likte spesielt muligheten til å brenne lyd/musikk-CDer fra live-kilder Vis mer

Nyttig tilleggsfunksjonalitet

En nyttig funksjon er muligheten til å brenne lyd/musikk-CDer direkte fra en lydstrøm, for eksempel fra analoge kilder tilkoblet inngangene på lydkortet. Du slipper med andre ord å gå veien om plasskrevende wav-filer. På den måten kan du altså kopiere dine gamle LP-plater, synge karaoke eller spille inn fra radio, alt på direkten til CD. Når du trykker på stopp-knappen blir innspillingen registrert som et spor på CDen. Smart.

Du får også med to tilleggsprogrammer. Det ene er FileCD, som lar deg benytte CDRW-plater som disketter. Dette programmet benytter ISO 9660-filsystemet, slik at CDene kan leses i de fleste operativsystemer uten ekstra drivere. Det andre er JewelCase Maker, et enkelt program for å lage etiketter og CD-omslag. Sistnevnte er riktignok ikke fullt så funksjonsrikt og bra som Jewel Case Creator fra Adaptec/Roxio.

JewelCase Maker lar deg lage dine egne CD-omslag og etiketter.
JewelCase Maker lar deg lage dine egne CD-omslag og etiketter. Vis mer

For øvrig støtter NTI CD Maker Pro 2000 de aller fleste CD-brennere på markedet, og oppdateringer til driverbiblioteket legges jevnlig ut på NTI sitt nettsted. Programmet støtter også nye brenneteknologier som JustLink og BurnProof, og ROMEO-formatet som muliggjør filnavn på inntil 128 tegn.

Gratis utprøving

NTI CD Maker Pro 2000 fungerer i alle 32-bits Windows-versjoner. Du kan laste ned programmet fra denne adressen, og nyte full funksjonalitet i 10 dager. Deretter må programmet registreres, noe som koster 49 dollar eller rundt 450 kroner.