NTI CD Maker klar i sjette utgave

NTI CD Maker er kanskje ikke det mest kjente CD-brenneprogrammet på markedet, men den nye versjonen har en del funksjoner som er verdt å ta en nærmere titt på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to mest utbredte brenneprogrammene på markedet er utvilsomt Nero Burning ROM fra tyske Ahead, og Easy CD Creator fra det Adaptec-eide amerikanske Roxio. Begge leveres ofte med nye CD-brennere, og begge tilbyr funksjoner som i høyeste grad er med på å øke bruksnyttet til CD-brenneren din, som CD-ripping, lydredigering, design av CD-cover, diverse videofunksjoner etc.

I skyggen

NTI CD Maker fra NewTech Infosystems er et av de programmene som lurer i skyggen av "de store", og tilbyr mange av de samme funksjonene som du finner i Nero og Easy CD Creator. Vi testet versjon 2000 av programmet i januar i fjor, og ble begeistret allerede den gang. Du kan lese hele omtalen her.

Dette er åpningsvinduet som møter deg i NTI CD Maker 6 Platinum. Klikker du på f eks video, får du fram en meny som lar deg velge hvilken type video du vil lage.
Dette er åpningsvinduet som møter deg i NTI CD Maker 6 Platinum. Klikker du på f eks video, får du fram en meny som lar deg velge hvilken type video du vil lage. Vis mer



Den nye versjonen, som bærer navnet NTI CD Maker 6 Platinum er en vesentlig oppgradering fra 2000-utgaven, blant annet med et helt nytt brukergrensesnitt. Nytt er også muligheten til å brenne DVD-plater, og et par funksjoner som mange musikk- og videointeresserte vil sette pris på:


  • Du kan konvertere DivX-filmer til VCD-format, og deretter brenne det konverterte materialet til CD. Dermed kan du spille filmen på en vanlig DVD-spiller i stuen. Programmet støtter også konvertering til SVCD (høyere oppløsning, bedre kvalitet), men dette krever at du kjøper en ekstra plug-in.

  • Når du lager musikk-CDer fra forskjellige WAV, WMA og MP3-filer, kan du sette et kryss for at lydnivået stilles likt i alle sangene.

  • Du kan nå lage CD-cover for 8-cm disker

Av andre funksjoner nevner vi slideshow-CD (Du brenner dine digitale bilder til CD, legger på bakgrunnsmusikk og navigasjonsmenyer. Slideshow-CDen kan spilles på en helt vanlig DVD-spiller. NTI CD Maker 6 inneholder også en Packet Writing-del som lar deg bruke CD/DVD-plater som disketter.

Grensesnittet har mange likhetstrekk med Easy CD Creator. Øverst ser du et utforsker-vindu, og så er det bare å dra filer og mapper til Data Track Layout under. Legg merke til at tellelinjalen nederst går til 880 MB, tilpasset de nye 90-minutters platene.
Grensesnittet har mange likhetstrekk med Easy CD Creator. Øverst ser du et utforsker-vindu, og så er det bare å dra filer og mapper til Data Track Layout under. Legg merke til at tellelinjalen nederst går til 880 MB, tilpasset de nye 90-minutters platene. Vis mer



Alt i alt er NTI CD Maker 6 Platinum en omfattende og brukervennlig suite med verktøy for CD-brenneren din, til en pris som bør være konkurransedyktig.

Last ned gratisversjon

En 30-dagers versjon av programmet uten andre begrensninger kan lastes ned fra denne siden. En versjon uten tidsbegrensning kan også lastes ned, men den koster $64.99, eller ca 475 kroner.

Lenke:
NewTech Infosystems

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!