Notesholder Lite

Avtaler kan fort gå i glemmeboken hvis du ikke organiserer dem skikkelig. Vi har sett nærmere på NotesHolder Lite; en god erstatning for Post-it-lapper.

En av de flotteste funksjonene med dette programmet er tilgjengeligheten – du kan selv velge en del av skjermkanten hvor NotesHolder skal ligge, så er det bare å holde musepekeren over en rød strek for å få opp oversiktsvinduet.

Notesholder Lite


Notesholder Lite


Deretter er det en smal sak å legge til nye avtaler. Dobbelklikk øverst i vinduet og skriv inn emne og en beskrivende tekst. Til hver avtale kan du også legge til en påminnelse. Dette gjør du ved å trykke på bjelle-ikonet til venstre for avtalen, for deretter å velge dato, tidspunkt og hvor mange ganger du trenger en påminnelse.

Når en avtale nærmer seg, dukker det opp et vindu på skjermen med beskrivelsen og emnet. Det er mulig å velge ”Remind me in x minutes”, lik ”Snooze”-funksjonen som finnes på de fleste vekkerklokker, men dette anbefales ikke av erfaringsmessige grunner.

Hensikten med programmet er å slippe kaoset med gule post-it-lapper, men det kan fort bli for mange notater. Programmet har derfor en rasende praktisk søkefunksjon. Det er selvfølgelig også mulig å slette notater du ikke lenger har bruk for.

Andre bruksområder

NotesHolder kan også brukes til å lage for eksempel ukesoversikter. Ved å eksportere alle avtalene til en tekstfil, kan du enkelt dele oppgavene med andre, lage en lekseplan og så videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Notesholder Lite


Opprinnelig er det ikke støtte for å dele databasen med notater brukere imellom (annet enn som en tekstfil), men da vi testet programmet gikk det fint å sende en kopi av databasefila (som ligger under Dokumenter og innstillinger) , for deretter å bruke ”Restore”-funksjonen i ”Settings”-menyen.

Ved siden av hvert notat er det også et felt som du kan markere med et museklikk – kjekt hvis du vil bruke Notesholder som en sjekkliste.

Lite-versjonen av NotesHolder er gratis, men med noe begrenset funksjonalitet i forhold til fullversjonen. Betaler du $14.95 (omtrent 97 kroner med dagens kurs) får du utvidet funksjonalitet; blant annet kan du kategorisere notatene, eksportere notater til en xml-fil og legge til ”triggere” på en påminnelse, som å starte et program eller spille av en lyd.

Du kan lese mer og laste ned programmet fra Noteholder sin hjemmeside.