Notesholder Lite

Avtaler kan fort gå i glemmeboken hvis du ikke organiserer dem skikkelig. Vi har sett nærmere på NotesHolder Lite; en god erstatning for Post-it-lapper.

En av de flotteste funksjonene med dette programmet er tilgjengeligheten – du kan selv velge en del av skjermkanten hvor NotesHolder skal ligge, så er det bare å holde musepekeren over en rød strek for å få opp oversiktsvinduet.

Notesholder Lite


Notesholder Lite


Deretter er det en smal sak å legge til nye avtaler. Dobbelklikk øverst i vinduet og skriv inn emne og en beskrivende tekst. Til hver avtale kan du også legge til en påminnelse. Dette gjør du ved å trykke på bjelle-ikonet til venstre for avtalen, for deretter å velge dato, tidspunkt og hvor mange ganger du trenger en påminnelse.

Når en avtale nærmer seg, dukker det opp et vindu på skjermen med beskrivelsen og emnet. Det er mulig å velge ”Remind me in x minutes”, lik ”Snooze”-funksjonen som finnes på de fleste vekkerklokker, men dette anbefales ikke av erfaringsmessige grunner.

Hensikten med programmet er å slippe kaoset med gule post-it-lapper, men det kan fort bli for mange notater. Programmet har derfor en rasende praktisk søkefunksjon. Det er selvfølgelig også mulig å slette notater du ikke lenger har bruk for.

Andre bruksområder

NotesHolder kan også brukes til å lage for eksempel ukesoversikter. Ved å eksportere alle avtalene til en tekstfil, kan du enkelt dele oppgavene med andre, lage en lekseplan og så videre.

Notesholder Lite


Opprinnelig er det ikke støtte for å dele databasen med notater brukere imellom (annet enn som en tekstfil), men da vi testet programmet gikk det fint å sende en kopi av databasefila (som ligger under Dokumenter og innstillinger) , for deretter å bruke ”Restore”-funksjonen i ”Settings”-menyen.

Ved siden av hvert notat er det også et felt som du kan markere med et museklikk – kjekt hvis du vil bruke Notesholder som en sjekkliste.

Lite-versjonen av NotesHolder er gratis, men med noe begrenset funksjonalitet i forhold til fullversjonen. Betaler du $14.95 (omtrent 97 kroner med dagens kurs) får du utvidet funksjonalitet; blant annet kan du kategorisere notatene, eksportere notater til en xml-fil og legge til ”triggere” på en påminnelse, som å starte et program eller spille av en lyd.

Du kan lese mer og laste ned programmet fra Noteholder sin hjemmeside.