Norton Antivirus 2006

Symantec med sine Norton-løsninger har lenge vært kongen på haugen når det gjelder antivirus og sikkerhet. 2006-versjonen av Norton Antivirus er mer innholdsrik enn noen gang – men klarer programmet å forsvare posisjonen som forsvarsminister?

Norton Antivirus er en gjenganger når det gjelder å være i toppen av sikkerhetsskalaen. Programmet har vært et meget populært alternativ hos brukerne og programmet er kjent for å gi mye sikkerhet for pengene. Dessverre har også det samme produktet tidligere fått mye kjeft for å legge beslag på mye systemressurser når de er i bruk. Dette ser heldigvis ut til å ha bedret seg betraktelig i Norton Antivirus 2006. I følge våre tester brukte Norton Antivirus ikke noe mer systemressurser enn de andre programmene vi har sammenliknet med.

Norton Antivirus 2006
Installasjonen av Norton Antivirus 2006 gikk smertefritt og da programmet var installert på PCen måtte vi registrere programmet hos Symantec, dette for å verifisere at vi ikke benyttet oss av piratkopiert programvare. Før selve installasjonen fikk vi også muligheten til å starte maskinen direkte fra CDen for å søke etter ondsinnet kode. På den måten er systemet desinfisert før installering, slik at du starter med en ren og virusfri datamaskin.

I tillegg til selve antivirusfunksjonaliteten inneholder Norton Antivirus 2006 også funksjonalitet for å fjerne farlige spionprogrammer, tastetrykkloggere og annen uønsket overvåkningsprogramvare. Løsningen forhindrer også eventuelle spionprogrammer i å ta over hjemmesiden og omdirigere deg til deres Web-sider, noe mange brukere opplever som svært plagsomt.

Tar alt

I vår test lot vi også Norton Antivirus 2006 kontrollerer innkommende og utgående e-postvedlegg for virus. I tillegg gjennomsøker automatisk innkommende direktemeldingsvedlegg for trusler. For e-postsøk støtter programmet standard POP- og SMTP-kompatible e-postklienter, samt meldingsklientene AOL Instant Messenger, Yahoo! Instant Messenger og MSN Messenger 4.6.

Norton Antivirus 2006


Inntrykket vi sitter igjen med etter å ha levd med Norton Antivirus et par uker, er svært bra. Antivirusfunksjonaliteten fungerte som ventet og fanget opp alt av ondsinnet kode vi lot programmet kverne gjennom. I tillegg inneholder Norton Antivirus en god del tilleggsprogrammer som man normalt hadde vært nødt til å gå til innkjøp av andre steder, så det er ikke noe tvil om at du får mye for pengene dersom du velger å gå for antivirusløsningen til Symantec.

Fakta:
Symantec Norton Antivirus 2006
Pris: 599,- for ett års abonnement
Internett: www.symantec.no

Neste ut: Trend Micro PC-cillin