Kingsoft Office er til forveksling lik Microsoft Office 2003. Med norsk stavekontroll installert, øker nytten betraktelig.
Kingsoft Office er til forveksling lik Microsoft Office 2003. Med norsk stavekontroll installert, øker nytten betraktelig.Vis mer

Norske ordlister til Kingsoft Office

Slik kan du få norske ordlister til gratis-kontorpakken.

Kingsoft Office er hva du trygt kan kalle en Microsoft Office-klone. Pakken består av tekstbehandler, regneark og presentasjonsverktøy, og fungerer omtrent identisk med Office-programmene Word, Excel og PowerPoint.

LES OGSÅ:

Men til forskjell fra Microsoft Office er Kingsoft Office helt gratis.

Les saken: Kingsoft Office 2012 - glimrende og gratis kontorsuite

Det er imidlertid en ulempe ved programpakken; det finnes ikke norsk stavekontroll, i hvert fall ikke offisielt. Men Øyvind Kaurstad, en av våre trofaste lesere, har funnet en løsning på problemet. Det viser seg nemlig at ordlistene som benyttes i en annen, gratis Microsoft Office-konkurrent, OpenOffice.org, er kompatible med dem som brukes i Kingsoft Office. Helt plunderfritt er det imidlertid ikke.

- Jeg prøvde først å legge til ordlisten i Kingsoft Office under menyen Options/Spelling/Custom Dictionaries. Man får lagt den til, men det fungerer ikke. Etter litt forskning fant jeg ut at ved å erstatte den opprinnelige, engelske ordlisten med den norske, så fungerer det helt fint, forteller Kaurstad til DinSide.no.

Slik gjør du det

1. Last ned de norske ordlistene fra OpenOffice.org ved å klikke her.

2. Pakk ut de to filene i ZIP-arkivet tilC:\ProgramData\Kingsoft\office6\buildins. Svar ja på spørsmål om du vil overskrive filene som som alt ligger der. Du kan eventuelt ta backup av disse først, hvis du senere planlegger å gå tilbake til engelsk stavekontroll igjen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norske ordlister til Kingsoft Office

3. Neste gang du starter Kingsoft Writer vil den norske ordlisten være grunnlaget for stavekontrollen:

Norske ordlister til Kingsoft Office

Takk for tipset, Øyvind.

Les også: Tegnet som forsvant i Microsoft Office